Linkzoeker
Image default
Bedrijven

Strijden voor meer duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk topic. De politiek heeft het er dagelijks over, je ziet het regelmatig op het nieuws en om je heen zie je ook mensen die er mee bezig zijn. Duurzaamheid is iets waar we ons op moeten richten, niet alleen op landelijk niveau maar zeker ook op individueel niveau. Beleid over klimaat is erg belangrijk, maar het duurt lang voordat er werkelijk verandering komt. Daarom is het goed om ook zelf aan de slag te gaan. Wil jij helpen je steentje bij te dragen aan de duurzamere wereld? Dan staan hier misschien een paar nuttige tips tussen.

De verwarming gebruik je bijna elke dag. Logisch, je wilt niet in een ijskoud huis wonen. De meeste huizen hebben een verwarming die wordt aangestuurd door een CV ketel. Dit was namelijk tot een paar jaar geleden de meest gebruikte manier om te verwarmen. Maar een CV ketel gebruikt gas en we moeten juist minder gas gaan gebruiken. Daarom is er een manier van gasloos verwarmen, namelijk met een warmtepomp. Wil je bijdragen aan meer duurzaamheid? Stap dan over van een CV ketel naar een warmtepomp.

Het is niet voor niets dat er zo veel files zijn in Nederland. We stappen veel te vaak in de auto. Niet alleen zorgt dit voor files, maar het is ook slecht voor het milieu. Probeer dus zo veel mogelijk op de fiets te doen. Dit is ook nog eens goed voor je gezondheid, zo blijf je fit! Als je bestemming te ver weg is om te fietsen, kijk dan eens of je er met het openbaar vervoer kunt komen. Deze manier van reizen is al een stuk minder vervuilend dan al die auto’s. Als je echt met de auto moet gaan, kun je zoeken maar manieren om te carpoolen. Bijvoorbeeld met collega’s.

De laatste tip is om minder vlees te eten. Vlees eten is niet alleen schadelijk voor het dierenwelzijn, maar ook voor het milieu. Je hoeft niet meteen vegetariër te worden, je kunt ook halveren in je consumptie van vlees, of alleen thuis vegetarisch eten.

Meer info : klik hier

Gerelateerde artikelen

Een aantrekkelijk product creƫren met dit verpakkingsbedrijf

Makelaar gezocht in Assen

Is een blog goed voor SEO?