Linkzoeker
Image default
Bedrijven

Veilige schakelkasten zijn broodnodig

Schakelkasten worden veelvuldig gebruikt. Zo’n kast wordt van staal aluminium of RVS (roest vast staal) gemaakt. De kasten die u in de industrie, maar ook op straat kunt tegenkomen bevatten elektrische en of elektronische componenten. In het dagelijkse leven heeft u vaak direct of indirect met een schakelkast te maken. Zonder dat u er erg in heeft, komt u ze regelmatig tegen. Omdat deze kasten cruciaal voor ons stroomnetwerk zijn, moeten ze van een hoogwaardig materiaal zijn gemaakt. Er zijn meerdere producenten die dergelijke schakelkasten maken.

Waarvoor dienen de schakelkasten?

De kasten die u in de bebouwde kom kunt tegenkomen, worden voor verschillende doeleinden gebruikt. U ziet ze bijvoorbeeld op een straathoek of bij een verkeerslicht. Ze worden gebruikt om bepaalde processen te besturen of kabelverbindingen te verpakken. De schakelkasten zijn eigenaar van de netbeheerder. Hierbij kunt u onder andere denken aan een telecombedrijf. Om de werking van de aangestuurde systemen soepel te laten blijven verlopen, moeten de kasten stevig en veilig zijn. Ze moeten bestand zijn tegen de verschillende weersinvloeden. De kasten moeten zodanig worden geplaatst dat ze beschermd zijn tegen diefstal of vandalisme.

De veiligheid bij schakelkasten

De schakelasten moeten zo zijn vervaardigd dat ze een ongestoorde werking garanderen voor alle systemen die in de kast zijn ondergebracht. Ook de veiligheid van dergelijke kasten staan hoog in het vaandel. De kasten moeten ijzersterk zijn en daardoor de veiligheid van de bedrading en systemen garanderen. Een kast kan op maat worden gemaakt wat vaak in de industrie nodig is. De veiligheid moet zodanig zijn dat onbevoegden niet in de schakelkast kunnen komen. Ze moeten zeer goed afgesloten worden om inbrekers te weren.

Een schakelkast op maat

De schakelkasten worden zodanig gemaakt dat monteurs en andere technici veilig hun werk kunnen doen in de kasten. Er zal altijd rekening worden gehouden met de omgeving en met bepaalde standaarden. Deze vloeien op hun beurt over in de wet- en regelgeving. Hierbij kunt u denken aan de isolatie en ventilatie. In veel gevallen bezitten de schakelkasten een dubbelwandige structuur. Het is de veiligheid, efficiëntie en geluidsdemping waarmee tijdens het vervaardigen van de schakelkasten rekening wordt gehouden.

Meer info : klik hier