Linkzoeker
Bedrijven

Zelfklevende etiketten voor bedrijven

Een etiket is een label dat ergens opgeplakt kan worden. Een zelfklevend label is een etiket dat uit zichzelf plakkend is en daardoor op een object geplakt kan worden. Deze plakkende label bestaat uit een release liner. Dit is simpelweg het papier of kunststof waar de plaklaag tegenaan zit. Afhankelijk van het soort etiket zijn er verschillende release liners beschikt voor elk doeleinde.

Een belangrijk kenmerk van deze liner is dat er een coating op het papier of de kunststof aangebracht moet zijn. Deze release coating zorgt ervoor dat het etiket makkelijk van de ondergrond te verwijderen is. Het zou namelijk een beetje jammer zijn als je labels ontvangt die muurvast aan het stickervel blijven zitten.       

Waarvoor gebruik je zelfklevende etiketten?

Labels die uit zichzelf plakken zijn handig wanneer het etiket aan een object bevestigt moet worden. Denk aan een prijskaartje bij een product of op een schap. Het zou enorm onhandig zijn als deze etiketten allemaal los naast op op de producten lagen. Labels als deze zorgen ervoor dat er orde ontstaat en dat er geen onduidelijkheid kan zijn over de prijs of barcode van een bepaald product.

Je wil klanten namelijk niet laten schrikken door een verplaatst prijskaartje van honderd euro bij een simpel kamerplantje te plaatsen. Waar zelfklevende etiketten erg behulpzaam kunnen zijn voor bedrijven en ondernemingen, gebruiken ook veel zelfstandigen het. Labels zijn overal, denk maar aan de to-do stickertjes die je dagelijks in je agenda plakt. Ook dit is een vorm van een zelfklevend etiket.       

Waar koop je zelfklevende etiketten?

Voor labels zoals stickers in je agenda kan je als klant vaak bij meerdere winkels of webshops terecht. Bedrijven die op zoek zijn naar zelfklevende etiketten moeten vaak contact opnemen met een groothandel. Hier kunnen grote aantallen zelfklevende labels in een keer worden besteld. Daarnaast zijn ook veel bedrijven in het bezit van hun eigen labelprinter. Wel zo makkelijk als de prijzen met de week verschillende zijn.

https://www.optimumgroup.nl/etiketten/zelfklevende-etiketten