Linkzoeker
Dienstverlening

Alle informatie over schrobmachines

U heeft een schrobmachine nodig. Dat kan gebeuren. Wellicht is uw personeel klaar met de vloer dweilen. Misschien wilt u zelf wel zorgen dat het personeel sneller klaar is met dit nodige maar minder leuke klus. Er zijn veel aanbieders, merken, modellen, kleuren en voordelen. Het kan soms aanvoelen alsof u door de bomen het bos niet meer ziet. Zeker als een schoonmaakmachine uitzoeken niet uw dagelijkse bezigheid is hoop ik in mijn blog u verder te kunnen helpen. Een goedkope schrobmachine vinden is soms best lastig, met deze blog kunt u in ieder geval de juiste keuze maken.

Welke soorten schrobmachines zijn er?

In de basis zijn er drie soorten schrobmachines. De eenschijf schrobmachine, opzit schrobmachine en de schrobzuigmachine. Alle drie hebben ze voor en nadelen. Voor iedere werkplek is een andere schrobmachine geschikt. Een eenschijfmachine heeft, zoals het woord al zegt, een schijf. Hierdoor loopt u achter de schrobmachine aan. Door de motor die in de machine zit is dit niet zwaar, maar er moet wel een beetje geduwt worden. Een eenschijfmachine is zeer geschikt voor de wat kleinere oppervlaktes. Daarnaast is hij ook geschikt voor vloeren die goed gepolijst moeten worden. Met speciale vloer bleekmiddel gaat uw vloer ook echt kunnen glanzen. De opzit schrobmachine is voornamelijk geschikt voor grotere oppervlaktes. Als u grote oppervlaktes moet doen met een eenschijfmachine gaat u niet blij worden. Als laatste is er ook een schrobzuigmachine. Deze bestaan zowel voor een opzitmachine als een eenschijfmachine. Deze heeft als extra voordeel dat het water ook opgezogen wordt. Hierdoor weet u zeker dat de vloer ook weer droog wordt. Dit zorgt ervoor dat u niet aan het eind ook nog het water moet opdweilen.

Waar moet u nog meer op letten?

Als eerste is het belangrijk om te weten of u een snoerloze schrobmachine wilt of een schrobmachine met snoer. Op het moment dat u een grotere ruimte heeft met voldoende stopcontacten en weinig obstakels dan is een schrobmachine met snoer op zich prima. De investering is dan een stuk lager.Maar beschikt u over een ruimte met stellingen, kasten of andere obstakels? Dan is een snoerloze slimmer. Vaak zit er dan een accu in de machine. Wel moet u erop letten dat u de machine regelmatig moet gebruiken. Gebeurd dit niet dan gaat de accu kapot. Beiden hebben dus voor en nadelen.

Nog iets waar ik op moet letten?

Ja… Er zijn nog 2 zaken waar u op moet letten. Zo is het belangrijk om te weten wat voor vloertype en vervuiling u heeft. Ieder type heeft zijn eigen specialiteit. Door goed te weten welke vloer u heeft kan het systeem daarop aangepast worden. Zo kan er een andere borstel of pads op aangebracht worden. Dit zorgt ervoor dat het anti-slip systeem niet vastloopt. Ook voor het vuil is het belangrijk om te weten welk systeem u nodig heeft. Zo is er ook een nieuw systeem dat zowel veegt als schrobt en zuigt. Heeft u bijvoorbeeld een winkelcentrum die vaak schoongemaakt moet worden? Dan is dit nieuw systeem ideaal. Anders moet er telkens voor het gebruik van de schrobmachine alsnog geveegd worden. Dit is erg tijdrovend. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om los een veegmachine aan te schaffen. Als laatste is het ook fijn om te kijken of de breedte van de schrobmachine niet te breed is. Als hij te breed is kan hij niet door de deur.

https://metech.nl