Linkzoeker
Dienstverlening

Wat is het beste haargroeimiddel bij haaruitval?

Het is een vraag die vaak gesteld wordt, wat is het beste haargroeimiddel bij haaruitval? Er worden jaarlijks miljoenen geïnvesteerd in nieuwe haargroeimiddelen. Door u goed te verdiepen in de mogelijkheden en verschillende behandelingen, is het mogelijk om een haargroeimiddel te gebruiken die voor u het beste resultaat oplevert. Er bestaan haargroeimiddelen als Finasteride en Minoxidil, welke behoorlijk heftige bijwerkingen kunnen hebben. Er bestaan echter ook onschuldigere haargroeimiddelen die bepaalde voedingsstoffen voor het haar bevatten. In dit artikel zullen we verschillende soorten middelen toelichten die de haargroei kunnen bevorderen. Op deze manier is het mogelijk om een goede keuze te maken als u een haargroeimiddel overweegt.

Haaruitval geconstateerd? Laat het onderzoeken

Wanneer u merkt dat uw haar dunner begint te worden, is het belangrijk om eerst te laten onderzoeken wat de oorzaak van de haaruitval is. In sommige gevallen is er namelijk een tekort aan bepaalde voedingsstoffen in het lichaam. Hierdoor kan haaruitval ontstaan. Het is echter ook mogelijk dat het DHT hormoon de boosdoener is. Daarom kunt u het beste eerst naar de huisarts of dermatoloog. Zij kunnen vaak aan de hand van het haaruitval patroon zien wat de oorzaak zou kunnen zijn. Is er sprake van een terugtrekkende haarlijn, vorming van inhammen of een kalende kruin? Dan is de kans groot dat er sprake is van erfelijke haaruitval. Dit is de meest voorkomende vorm van haaruitval, die zowel bij mannen als vrouwen kan voorkomen. Bij vrouwen uit zich dit echter wel vaak anders. Bij vrouwen is dan meestal sprake van diffuus haarverlies. Het haar bovenop het hoofd begint dan steeds dunner te worden. Nadat de huisarts of dermatoloog de oorzaak van de haaruitval heeft bevestigd, kan worden gekeken naar oplossingen.

Welke haargroeimiddelen werken het beste voor mij?

Meestal worden haargroeimiddelen vooral genomen bij beginnende haaruitval. Als er sprake is van vergevorderde haaruitval, heeft het doorgaans geen zin meer om een haargroeimiddel te gebruiken. Haargroeimiddelen zijn dus vooral interessant bij beginnende haaruitval, waarbij er nog geen kale plekken ontstaan. Vergevorderde haaruitval kan meestal beter worden opgelost met bijvoorbeeld een haartransplantatie, een pruik of met micro haar pigmentatie.

De meest gebruikt haargroeimiddelen zijn Minoxidil en Finasteride. Dit zijn haargroeimiddelen die wereldwijd door honderdduizenden mensen worden gebruikt. Let op dat beide middelen behoorlijke heftige bijwerkingen kunnen hebben. Lang niet iedereen heeft hier last van, maar deze kunnen wel heel serieus zijn. In sommige gevallen kan bijvoorbeeld zelfs borstvorming bij mannen of een verlaagd libido ontstaan. Het is daarom heel erg belangrijk dat u van tevoren goed nadenkt over de eventuele voor- en nadelen van dergelijke haargroeimiddelen. Op basis van de voor- en nadelen kunt u een afweging maken of dit echt iets voor u is.

Waar kan ik haargroeimiddelen kopen?

De meeste haargroeimiddelen kunnen alleen via de huisarts of dermatoloog worden verkregen. Voorheen was dit meestal eenvoudiger, maar tegenwoordig is dit aan banden gelegd. U krijgt van de huisarts of dermatoloog een recept voorgeschreven.