Linkzoeker
Financieel

Binnenkort een lening aanvragen?

Het is verleidelijk als u geld nodig heeft om een grote uitgave te betalen om hiervoor een lening aan te vragen. Bekijk eerst of een lening aanvragen echt noodzakelijk is. Sparen voor een grote uitgave is een beter alternatief.

Lenen kost geld door de rente die u hiervoor moet betalen. Hierdoor betaalt u te veel voor een aankoop. Bepaal eerst of u de aankoop nog kunt uitstellen. Als u spaart, ontvangt u rente en zit u niet vast aan een verplichte maandelijkse aflossing.

Een lening aanvragen. Zo werkt het

Soms heeft u steuntje in de rug nodig en is het uitstellen van een aankoop helaas niet mogelijk. Een lening aanvragen kan dan een optie zijn. Het is verstandig om daar eerst even de tijd voor te nemen.

Als u lening wilt aanvragen, kunt u kiezen uit een Persoonlijke lening of een Doorlopend krediet. Verdiep u goed in de verschillen tussen deze twee leningen. Beide leningen verschillen van elkaar en hebben andere kenmerken. In Nederland kunt u een lening aanvragen bij verschillende kredietverstrekkers, banken en financiële tussenpersonen.

Iedere bank of kredietverstrekker heeft weer andere voorwaarden en hanteert weer andere rentetarieven. Om een vergelijking te kunnen maken, kunt u gebruik maken van verschillende vergelijkingssites. Wilt u liever worden geadviseerd over een lening? Een financieel tussenpersoon kan u adviseren over lenen. Weet u al of u een doorlopend krediet of een persoonlijke lening wilt aanvragen?

Hebt u een vergelijking van leningen gemaakt? Dan is het verstandig om meerdere offertes voor een lening aan te vragen bij verschillende aanbieders. Ze vragen o.a. naar uw persoonlijke en financiële gegevens zoals waar u geld voor wilt lenen, uw adresgegevens, uw maandinkomen, uw dienstverband, uw gezinssamenstelling etc. Hebt u al uw gegevens ingevuld? Dan kunt u een offerte voor een lening aanvragen.

Kosten lening

Een lening kost geld. U betaalt namelijk rente over het bedrag wat u leent. De hoogte van de rente is afhankelijk van de soort lening, de hoogte van het leenbedrag, het maandbedrag (aflossing), de looptijd en de geldverstrekker waar u het geld leent. Om er achter te komen wat een lening kost, kunt u op verschillende websites van aanbieders een berekening maken. Daarnaast kunt u vrijblijvende offertes aanvragen bij verschillende aanbieders.

Let op! Geld lenen kost geld.

Meer info : klik hier