Linkzoeker
Image default
Financieel

Kies een beleggingsplatform voor jouw behoeftes

Beginnen met beleggen is niet voor iedereen even makkelijk. Je wilt de beste keuzes maken en daardoor dien je rekening te houden met veel verschillende zaken. Allereerst is het belangrijk om te weten dat het kiezen van een broker al uren kan duren. Factoren die meewegen in het kiezen van de broker die het beste bij je past is het bepalen van je behoefte. Wil je bijvoorbeeld liever in cryptovaluta handelen, omdat je het leuk vind dat waardes van de munten in heel korte tijd extreem hard kunnen fluctueren? Of kies je liever voor de wat veiligere aandelen die winst- en omzetcijfers hebben wat meeweegt in de waardebepaling van een aandeel. Waar jouw voorkeur ook ligt, het is belangrijk om research te doen voordat je keuzes maakt.

Broker voor crypto

In Nederland is het sinds kort een soort van legaal om te beleggen in cryptovaluta. Bitvavo is één van de eerste brokers in Nederland die ook onder toezicht staat van De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten. De toezicht is echter beperkt tot de anti witwas richtlijnen en de broker staat dus niet onder gedragstoezicht van deze partijen. Dit betekent dat Bitvavo vrij spel heeft in een cryptovaluta markt. Ze hebben echter wel het vertrouwen gewonnen doordat zij alles op alles zetten om de veiligheid van de gebruiker centraal te stellen. Er vinden bijvoorbeeld geen grote transacties plaats zonder dat de grootste stakeholders van Bitvavo hiervan op de hoogte zijn. Als Bitvavo misschien een crypto broker is waar je voor wil kiezen, dan doe je er verstand aan om eerst onze Bitvavo review te lezen voordat je daadwerkelijk de stap neemt om een account aan te maken.

Broker voor aandelen

Beleggen in aandelen is tegenwoordig wel veel makkelijker dan beleggen in crypto. Er zijn namelijk al enorm veel brokers die onder toezicht staan van verschillende partijen. Daarnaast heb je vaak recht op garanties, zoals de depositogarantie wat een garantie geeft tot een bedrag van €100.000 en de beleggerscompensatie wat een garantie geeft tot een bedrag van €20.000. Dit zijn voordelen die je bij het aanschaffen van aandelen wel hebt en die je bij het verhandelen van crypto niet hebt. Netflix is daarbij een aandeel wat enorm interessant kan zijn. Aandelen Netflix kopen? Dan doe je er goed aan om eens onze analyse te lezen over Netflix. Wij zijn er super positief! Weet je niet zeker of dit het juiste aandeel is voor jou en neem je liever een diepe in de basis van beleggen? Dan kun je er beter voor kiezen om eerst een cursus te volgen gericht op de beginnende en ervaren beleggers, zoals de Trading Navigator Methode review. Deze cursus helpt je direct om een betere belegger te worden. Bij Beter Beleggen vind je alle informatie over beleggen, voor zowel de beginnende belegger als de meer ervaren belegger kun je hier goed terecht!

https://beter-beleggen.nl/