Linkzoeker
Image default
Dienstverlening

Elektrische veiligheidstips voor thuis

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Veel elektrische gevaren, zoals brand, kunnen in uw huis worden voorkomen door voorzorgsmaatregelen te nemen. Laten we eens kijken naar enkele veiligheidsmaatregelen voor huishoudelijke elektriciteit die u moet kennen en volgen. Denk er echter altijd aan om een ​​professionele elektricien te raadplegen als u niet zeker bent over de veiligheid van een stopcontact of apparaat. Een van de voorzorgsmaatregelen die u moet nemen, is om er een gewoonte van te maken ervoor te zorgen dat u het juiste wattage in al uw armaturen en apparaten gebruikt. Het gebruik van de juiste lampen kan elektrische problemen voorkomen, dus controleer al uw lampen, apparaten en armaturen om er zeker van te zijn dat u gebruik het juiste wattage. Als een armatuur bijvoorbeeld geen wattage heeft, gebruik dan lampen van 60 watt of minder. Voor ongemarkeerde plafondarmaturen, doe er goed aan om lampen van 25 watt te kiezen. Om het risico op oververhitting van je armaturen te verkleinen, is het een goed idee om led-lampen te gebruiken. Ze verbruiken ook minder stroom.

Pas op voor overbelaste stopcontacten

Overbelasting van een stopcontact is niet ongewoon om elektrische problemen te veroorzaken. Controleer daarom alle stopcontacten om er zeker van te zijn dat ze koel aanvoelen en in goede staat verkeren. Het is het beste om enkele veiligheidstips te volgen bij het omgaan met een stopcontact, zoals – ervoor zorgen dat warme stopcontacten worden gecontroleerd door gekwalificeerde elektriciens, het gebruik van verlengsnoeren of omvormers met meerdere stopcontacten voor apparaten vermijden en ervoor zorgen dat slechts één warmteproducerend apparaat wordt aangesloten op tegelijk een uitlaatklep. Merk op dat stekkerdozen alleen stopcontacten toevoegen – ze veranderen niet de hoeveelheid stroom die het stopcontact ontvangt. Je kunt smart ook gebruiken om de stroombelasting van het stopcontact in de gaten te houden en zelfs apparaten uit te schakelen als een stopcontact oververhit raakt.

Vervang of repareer beschadigde elektrische snoeren

Beschadigde netsnoeren zijn zeer riskant voor de veiligheid van uw huis en kunnen zowel elektrocutie als brand veroorzaken. Zorg ervoor dat u regelmatig alle stroom en verlengstukken controleert op tekenen van barsten en rafelen. Ze moeten dan zo nodig worden vervangen of gerepareerd. Zorg ervoor dat uw netsnoeren niet onder meubels of vloerkleden lopen om te voorkomen dat u eraan geniet. Koorden onder tapijten vormen ook een struikelgevaar en kunnen oververhit raken, terwijl meubels de isolatie van het snoer kunnen verpletteren en draden kunnen beschadigen. Aan de andere kant kan het regelmatig gebruik van verlengsnoeren betekenen dat u niet genoeg stopcontacten heeft om aan uw behoeften te voldoen. Bel daarom een ​​gekwalificeerde elektricien die de regels voor elektrische veiligheid begrijpt om extra stopcontacten te komen installeren in kamers waar u vaak verlengsnoeren gebruikt.