Linkzoeker
Image default
Dienstverlening

Hoe kun je energie besparen in je huis?

We gebruiken allemaal energie, Je kunt niet zonder. je gebruikt het om bijvoorbeeld je telefoon op te laden, een wasje te draaien, en voor de verlichting in je huis. In nederland gebruiken we steeds meer energie terwijl dat niet nodig is.ZOnder dat je het doorhebt verbruiken apparaten in je huis veel stroom, terwijl je daar iets aan kunt doen. energie besparen wordt vaak geassocieerd met ongemak en hoge kosten. Er wordt vaak gedacht dat het er koud en onaangenaam van word in huis en dat er hoge kosten aan verbonden zijn, dit is echter niet het geval. Het biedt zelfs voordelen voor iedereen. Energiezuinig leven is goed voor het milieu en ook voor je eigen portemonnee.

Gebruik energiezuinige apparaten 

Moderne elektrische apparaten tegenwoordig veel minder energie dan oudere modellen. Kies er daarom voor om oude modellen in te ruilen voor nieuwe apparaten. Het grootste deel van je elektriciteitsrekening gaat op naar witgoed. Witgoed is een verzamelnaam voor alle huishoudelijke apparaten. Daaronder vallen vriezers, wasmachines, wasdrogers, vaatwassers en drogers. De kleur van deze apparaten is vaak wit. Witgoed is goed voor ongeveer 280 euro per jaar op je energierekening, en daar kun je op besparen. Als je nog een oud apparaat hebt staan ruil hem dan in voor een nieuw apparaat. Ook moet je letten op de label die een apparaat heeft. De label laat zien hoe energiezuinig het apparaat is. KIes altijd voor een apparaat met het a+++ label. Een apparaat met het a+++ label is het meest energiezuinig.

Verbruik minder water 

Het verwarmen van water zorgt voor enorm veel energiegebruik. Daarom is het verstandig om zuinig om te gaan met warm water. De douche zorgt voor 805 van het totale warme watergebruik in een huishouden. Daardoor is het erg makkelijk om erop te besparen, dit kun je doen door met koud water te douchen. Ook kun je een timer instellen want de meeste mensen douchen te lang dan nodig is.