Linkzoeker
Energie

Gas en licht door middel van eigen energie

Gas en licht komt in verschillende vormen en maten. Waar vroeger alles nog draaide om aardgassen, worden er vandaag de dag veel duurzame oplossingen geboden. Deze duurzame energie wordt zo gestimuleerd dat er vaak nog extra subsidies voor te verkrijgen zijn. Een voorbeeld van deze vorm van energie zijn zonnepanelen. Door middel van deze panelen kun je jouw eigen energie opwekken met zonlicht, waardoor je veel geld kunt besparen op de jaarrekening bij een van de goedkoopste energieleveranciers. Als jij ook over wilt stappen op duurzame energie is het goed om te bekijken wat het precies inhoudt en hoe je de zonnepanelen gebruiken kunt. 

Verschillende mogelijkheden voor gas en licht

Groene energie is een optie wanneer je gaat kijken naar gas en licht. Veel energieleveranciers bieden tegenwoordig de mogelijkheid om jouw huis te voorzien van duurzame energie in plaats van grijze energie, waarbij de prijzen niet veel hoger liggen dan de ‘ouderwetse’ oplossing. In combinatie met de subsidieregelingen vanuit de overheid kan het een aantrekkelijke vorm van energie zijn. De zonnepanelen moet je in dit geval wel zelf aanschaffen. Je zult er dus een flinke investering voor moeten maken, maar dit wordt een stuk beter als je de subsidie ervoor kunt krijgen. Daarnaast verdienen de zonnepanelen zichzelf terug aan de hand van de energie die je zelf opwekt. Wil je snel energie vergelijken dan surf je dus even het internet op en bezoek je een prijsvergelijker. 

Je verdient jouw zonnepanelen vanzelf terug

Hoewel gas en licht nog niet altijd door mensen zelf wordt geproduceerd kan het je wel voordelen opleveren ten opzichte van anderen. Daarbij komt dat je het overschot aan energie ook kunt salderen bij de energieleverancier. Hierdoor kun je jezelf nog meer geld besparen op jouw jaarrekening en heb je binnen enkele jaren ook jouw zonnepanelen terugbetaald gekregen. Je gaat immers veel minder betalen voor de energie van de leverancier, wat je weer kunt zien als terugbetaling van jouw panelen die je hebt laten plaatsen.