Linkzoeker
Gezondheid

Een werkplekinstructiekaart maken voor je fabriek

Er wordt op verschillende plekken gewerkt met gevaarlijke stoffen, zoals in fabrieken en centrales. Om problemen te voorkomen en iedereen die er werkt en bezoekers op de hoogte te stellen van deze stoffen. Kan je een werkplekinstructiekaart maken. Een werkplekinstructiekaart kan je iedereen op de hoogte stellen van alle informatie die ze nodig hebben over deze stoffen. Zo weet iedereen die op of rondom het terrein is wat ze moeten doen in een geval van nood. Hieronder lees je meer over het nut van een werkplekinstructiekaart maken en waar je rekening mee moet houden. Lees dus snel verder!

Waar moet je rekening mee houden bij een werkplekinstructiekaart maken?

Als je van plan bent een werkplekinstructiekaart te gaan maken, dan moet je met een aantal dingen rekening houden. De informatie wat op de kaart komt moet zo duidelijk mogelijk zijn, zodat iedereen het begrijpt die een kaart krijgt. Dit kan je het best doen met tekst en visuele afbeeldingen. Op deze werkplekinstructiekaart komen de gevaren, EHBO-maatregelen, opslag, afvalverwerking, veiligheidsvoorschriften en de producteigenschappen. Zo kan je iedereen het beste informeren wat er allemaal plaatsvindt in de fabriek en wat ze moeten doen bij een noodgeval.

Nog een aantal tips

We weten nu wat zo’n kaart is, maar waar moet je nog meer rekening mee houden als je een werkplekinstructiekaart gaat maken? Zoals we eerder hebben gezegd zorg voor tekst en iets visueels. Zo maak je het voor iedereen duidelijk en de kaart een stuk aantrekkelijker om naar te kijken. Als je alleen, maar tekst erop hebt staan dan zullen mensen het niet zo snel lezen.

https://www.devibfabriek.nl/werkplekinstructiekaart/