Linkzoeker
Groothandel

Waarom zijn goede heftruckvorken zo belangrijk?

Goed functionerende heftruckvorken zijn van essentieel belang. U wilt er waarschijnlijk niet aan denken wat er kan gebeuren wanneer er een lading van de heftruck valt. De lading kan beschadigd raken, maar daarnaast kunnen er natuurlijk ook gewonden vallen. Dat wilt u natuurlijk tegen elke prijs voorkomen. Daarom is het belangrijk om de vorken van de heftruck regelmatig te controleren of dit te laten doen door een deskundige. Zo kunt u ze tijdig vervangen, voordat er mogelijk een probleem ontstaat. Ook al is een heftruckvork van stevig staal gemaakt, dan kan dit uiteindelijk nog beschadigd raken. Kleine haarscheurtjes die u wellicht niet meteen opmerkt, kunnen er uiteindelijk toe leiden dat er een ongeluk gebeurt.

Heftruckvorken moeten tijdig worden vervangen

Als u constateert dat er een probleem is met één van uw heftrucks dan is het belangrijk dit meteen op te lossen. Als u het probleem negeert en reparatie of vervanging op de lange baan schuift, kan dit tot ongelukken leiden. Als er sprake is van achterstallig onderhoud bent u aansprakelijk voor schade en ook voor eventueel lichamelijk letsel. Voorkom dit door een defecte of beschadigde heftruckvork direct te vervangen. De vervanging is niet heel ingewikkeld, u kunt dit wellicht zelf of u geeft opdracht aan de technische dienst van uw bedrijf tot vervanging. Heftruckvorken van goede kwaliteit gaan overigens vele jaren mee.

Waar kan ik terecht voor goedgekeurde heftruckvorken?

U kunt heftruckvorken bij diverse bedrijven kopen. Maar het is belangrijk te kiezen voor een merk dat is geproduceerd volgens de hiervoor geldende ISO normen. Bij Lift Truck Attachments vindt u het merk MFI Forks in het assortiment. Deze heftruckvorken zijn gemaakt conform de gelden de ISO 2330 en 2328. Daarnaast heeft het bedrijf het ISO 9001 certificaat. Als u weet welke vork u nodig heeft kunt u deze direct online bestellen. Heeft u hulp of advies nodig? Dan kunt u uiteraard contact opnemen met de deskundige klantenservice. U vindt de contactgegevens en een handig contactformulier op de website. U hoeft nooit lang te wachten op een deskundig antwoord.

https://ltabenelux.com/