Linkzoeker
Internet

Soorten autoverzekeringen in Nederland

In Nederland kennen we meerdere soorten autoverzekeringen. Niet alle autoverzekeringen hebben dus de dezelfde dekking. In de basis zijn er drie verschillende soorten autoverzekeringen. Deze drie soorten worden in dit artikel toegelicht.

WA-autoverzekering

Een WA-autoverzekering staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Deze wordt vaak gekozen omdat dit een goedkope autoverzekering is. Zoals de naam dus al aangeeft dekt een WA-autoverzekering enkel en alleen de schade die door de verzekerde is aangericht. Mocht je een ongeluk hebben gehad waarbij jij in jouw auto tegen een andere auto hebt gereden dan wordt de schade aan jouw auto niet vergoed. De WA-autoverzekering vergoed in dit geval enkel de schade die de andere partij heeft opgelopen. Iedereen die een auto bezit en hiermee de weg op wil moet minimaal een WA-autoverzekering hebben afgesloten. Bij deze verzekering is het dus ook niet toegestaan om een ander in uw auto te laten rijden. Mocht je dit wel willen dan kun je een aanvullende dekking hiervoor afsluiten.

WA + beperkt casco

Wanneer je een WA + beperkt cascoverzekering neemt dan heb je een uitgebreidere versie van de WA-autoverzekering. Hierbij zit namelijk een dekking tegen schade aan andere voertuigen, maar ook dekking op schade tegen jouw eigen auto. Let hier wel op dat niet alle schades worden gedekt met een WA + beperkt cascoverzekering. Schades als diefstal, brand of kapotte ramen zitten hier vaak bij. Ook geld een verplicht eigen risico. Controleer bij de verzekeraar welke soorten schades onder de verzekering vallen en hoe hoog het eigen risico hierbij is.

WA + volledig casco

Deze verzekering wordt door de consumenten ook van de Allrisk-verzekering genoemd. Dit omdat je in principe overal voor verzekerd bent. Logischerwijs Is de premie van deze verzekering ook het grootst. De Allrisk-verzekering dekt (bijna) alle schade aan jouw eigen auto. Wanneer je te snel hebt gereden, opzettelijk schade veroorzaakt of wanneer de bestuurder onder invloed was van alcohol of andere verdovende middelen kan de verzekering zeggen dan zij niks zullen vergoeden.

Autoverzekering berekenen Overstappen.nl

Wanneer je zeker bent van je eigen gedrag op de weg en goed kunt rijden dan kun je ervoor kiezen om een lagere verzekering te nemen. Het is echter wel verstandig om een goede verzekering af te sluiten zodat je voor alles gedekt bent. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Zorg er altijd voor dat je verschillende verzekeringen spreekwoordelijk naast elkaar legt en kijkt welke het beste bij jou past.

Bezoek onze blog website voor meer nuttige informatie!

Meer info : klik hier