Linkzoeker
Links / Index

Werken vanuit huis

Door de geschiedenis heen hebben we altijd ons hele leven besteed aan overleven en arbeid. Als jagers verzamelaars dwaalden we van jongs af aan door de wildernis op zoek naar eten, om pas te stoppen met zoeken als we gewond of oud waren en niet meer meekonden. Later ontstonden de eerste samenlevingen en boerderijen en werd het al iets gemakkelijker, maar om te overleven werd alsnog gemiddeld twaalf uur per week gewerkt. Nu is dat wel anders. Onze overgrootouders en grootouders hebben ervoor gezorgd dat de twaalf uur durende werkdagen van vroeger na de industriële revolutie hebben plaatsgemaakt voor werkdagen van acht uur en flexibele werktijden. Hierdoor is ons hele leven verandert, want de dagbesteding ging op de schop.

Tegenwoordig is het normaal om drie a vier dagen per week te werken en de rest van de week bezig te zijn met het gezin of het huishouden. Maar niet alleen de tijden zijn flexibel geworden. Zo is het bijvoorbeeld prima mogelijk om ook je werk flexibel in te delen en te werken op de dagen en plekken waarop het uitkomt. ZZP’ers zijn hier een voorbeeld van, maar ook steeds meer mensen werken vanuit huis.

Door de komst van het internet en het kunnen werken op afstand kunnen veel digitale zaken vanaf elke willekeurige locatie geregeld worden. Denk aan de boekhouding of het zenden van emails, maar ook als belegger hoef je niet meer naar de beurs. Leren beleggen en zelfs het oefenen door middel van een demo beleggen kan je vanuit huis doen. Sterker nog, het handelen op de beurs kan ook prima vanuit huis tegenwoordig, want alles gaat toch via de computer.

Deze flexibiliteit nemen we nu voor lief, maar het is iets unieks wat onze voorouders nooit gekend hebben. Flexplekken, kantoren op stations en thuiswerken zijn begrippen die nog in hun kinderschoenen staan.

Meer info : klik hier