Linkzoeker
Mode en Kleding

Waar moet je op letten bij het kopen van een goede bh?

Een bh kopen lijkt een makkelijk iets, maar je moet toch op een aantal dingen letten. Je wilt natuurlijk wel de juiste bh kopen. Deze 6 tips kunnen je wellicht op weg helpen!

Tip 1: sluit de bh bij het passen altijd op de meest losse stand

Hoe langer je een bh hebt, hoe meer de bh zich uitrekt. Om toch lang plezier te hebben van je bh is het aan te raden bij het passen de sluiting op de meest losse stand vast te maken. Wanneer de bh uitrekt kun je hem dan nog altijd strakker doen. Als je al op de strakste stand begint, kun je niet meer strakker.

Tip 2: controleer hoe de bh onder je kleren zit

Doe bij het passen ook altijd even je kleren aan, zodat je ziet hoe de bh onder je kleren zit. Zie je de randjes niet? Schijnt hij niet door?

Tip 3: check de beugels

Het is niet de bedoeling dat er nog een deel van je borst onder de beugel uitkomt. Druk altijd even op de beugel om te kijken of hij goed aansluit.

Tip 4: let op de schouderbandjes

De schouderbandjes van je bh moeten niet te strak zitten. Ze moeten echter wel strak genoeg zitten om ervoor te zorgen dat de cups niet gaan gapen. Dat is niet mooi en niet goed voor je lichaam.

Tip 5: koop geen bh tijdens je menstruatie

Wanneer je ongesteld bent dan zijn je borsten vaak wat groter. Het is dan niet handig om een bh te kopen, omdat je het risico loopt de verkeerde maat te kopen.

Tip 6: twijfel je? Vraag dan altijd om hulp

Het is slecht om met een verkeerde bh rond te lopen. Wanneer je bijvoorbeeld twijfelt over de maat, vraag dan altijd een medewerker in de winkel om advies. Zij hebben hier vaak meer verstand van dan jij en kunnen jou goed helpen bij het kopen van de juiste bh.

https://www.annavanrode.nl/lingerie/bh/