Linkzoeker
Toerisme

BESTE STRANDEN IN BULGARIJE, MODERNE EN LUXE STRANDEN AAN DE ZUIDKUST

Gouden vis

Vlakbij het strand is er een camping “Goldfish”, en in het zuiden ligt het “Royal Beach”, het is slechts 2 km afstand. Ten westen van de stad Sozopol, die is opgenomen in de lijst van “Wonderen van Bulgarije”, is er de laatste jaren een enorme toeristische belangstelling geweest voor de recentelijk ontdekte relikwieën van Johannes de Doper op het eiland St. Ivan.

 Kavatsite

Vlakbij het strand ligt een camping 4 km ten zuiden van de stad Sozopol. Er zijn verschillende hotels, clubs, restaurants, eetgelegenheden, fastfoodpaviljoens en winkels voor de gasten.

 Duinen

Een van de meest luxueuze stranden aan de zuidelijke kust van de Zwarte Zee in Bulgarije is Dunes. Het maakt deel uit van het natuurreservaat en complex Duni in de buurt van Bourgas en Sozopol. Het strand is meer dan 4 km lang en meer dan 100 m breed, bedekt met fijn zand. De zee wordt hier langzamerhand diep. Dunes Beach heeft een Blauwe Vlag gekregen vanwege de netheid van de omgeving. Er zijn verschillende nieuwe hotels in de directe omgeving; het resort wordt als een van de meest aantrekkelijke beschouwd. De baai is handig voor windsurfen en andere watersporten. Het complex nabij het strand heeft zeven tennisbanen en meerdere zwembaden.

 Parel

Perla Beach in Primorsko heeft een uitgebreide strandlijn, meer dan 100 resortcomplexen en zomercampings. Het gebied is bedekt met breedbladige vegetatie en is eigenlijk een park met veel steegjes tussen beukenbossen. Het resort staat bekend om zijn 10 km lange zandstrand, dat het langste is aan de Bulgaarse Zwarte Zeekust.

 Atliman

Dit strand is buitengewoon pittoresk, vrij groot zowel in breedte als lengte. Het ligt ten noorden van de stad Kiten; onder vakantiegangers is het ook bekend onder een andere naam – North Beach. Het strand is omgeven door prachtige rotsen. Aan het ene uiteinde, precies tussen de rotsen waar ze een kleine baai vormen, is er een café. Het is alleen geopend tijdens het zomerseizoen, met koffie in de middag, en in de late uren van de dag wordt deze plek een disco en een bar. Toeristen hebben de mogelijkheid om zich te vermaken op het strand aan zee.

 Oase

Dit is het strand van het moderne Oasis-complex, gebouwd in het dorp Lozenets. Een enorm hotelcomplex omringt het en voor toeristen is er een breed en lang strand met fijn zand, een enorm zwembad met bars, surf- en andere sportfaciliteiten. Het uitzicht op het Strandja-gebergte is uniek.

last minute vliegtickets aanbiedingen

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html