Linkzoeker
Vakantie

Dingen die je echt moet doen en zien in Montpellier

Montpellier is een stad met een rijke geschiedenis en er zijn verschillende verbazingwekkende bezienswaardigheden. Bovendien staat het ook bekend om zijn geweldige eetcultuur en nachtleven. Er is dus zeker veel te zien als je deze prachtige locatie bezoekt, je moet het gewoon zelf proberen. Hieronder zijn een aantal plaatsen die je tijdens je verblijf in Montpellier wilt bezoeken, en je zal onder de indruk zijn.

L’ Écusson (Oud Montpellier)

Het oude gedeelte van de stad heeft een aantal gebouwen uit de 16de eeuw. Ze hebben dus een vrij oude architectuur en ze zien er geweldig uit. Een bezoek aan het oude Montpellier heeft op deze manier zeker zijn charme. Je kan er allerlei leuke dingen zien, en je komt zeker in een ander tijdperk terecht.

Place de la Comédie

Place de la Comédie werd opgericht in 1790 en biedt onderdak aan een aantal fantastische winkels. Er worden hier allerlei evenementen georganiseerd en er zijn een paar toffe hotels in de buurt. Het is zeker de moeite waard, vooral als je geïnteresseerd bent in een zeer leuke, spannende en unieke ervaring. Je zal het meeslepend en speciaal vinden.

Promenade du Peyrou

Promenade du Peyrou is bedoeld als eerbetoon aan de Zonnekoning. Het is een geweldige plek om te verkennen, omdat je verschillende soorten architectuur van eeuwen geleden kan aanschouwen. Er is ook het Château d’Eau dat eigenlijk een watertoren is. Het is prachtig en uniek.

Cathédrale Saint-Pierre

Wanneer je de Cathédrale Saint-Pierre bezoekt, stap je terug in de tijd. Het middeleeuwse ontwerp is onvoorstelbaar en het verschilt van al het andere wat je kan bezoeken. De gotische sfeer is somber, en het is echt een gave plek om te verkennen.

Jardin des Plantes

Jardin des Plantes werd opgericht in 1593 en is sindsdien een van de beste botanische tuinen van Europa gebleven. Het oogt fantastisch en het zal veel indruk maken met zijn unieke karakteristieken en doordachte concepten. Het is zeker de moeite waard om te bezoeken, want het heeft zelfs een eigen arboretum.

Planet Ocean

Dit avontuur met de oceaan als thema is niets anders dan ongelofelijk. Veel mensen genieten van dit avontuur omdat het meeslepend en interessant is. Bovendien zal je de unieke details en het feit dat je meer dan 400 verschillende diersoorten kan tegenkomen, waarderen.

Huur een auto in Montpellier met AutoPrio

Een bezoek aan Montpellier is geweldig, want er zijn zoveel leuke plekken om te verkennen en om van te genieten. Dat gezegd zijnde, is het een stuk beter om een auto te huren in Montpellier omdat je alle bezienswaardigheden zo veel sneller kan bereiken. Vind goedkope huurauto’s bij AutoPrio: https://www.autoprio.nl/. Waarom niet de stad ervaren vanuit een auto, er zijn zoveel meer dingen te zien als je je eigen vervoer hebt. Auto’s kunnen overal in de stad gehuurd worden en zijn goedkoop en gemakkelijk. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het openbaar vervoer. Montpellier is ronduit indrukwekkend en ook heel leuk. Aarzel niet en probeer het zelf, het kan elke keer weer leiden tot nieuwe en toffe ervaringen. Huur vandaag nog een auto in Montpellier en je zal je geweldig vermaken met het verkennen van alle toffe plekken die hierboven vermeld staan en dit op je eigen tempo!

https://www.autoprio.nl/