Linkzoeker
Verbouwen

Een PU gietvloer aanleggen is gemakkelijker dan u denkt

Uw gietvloer zelf doen is waarschijnlijk iets waar u in eerste instantie niet aan denkt. Maar het is minder moeilijk dan het lijkt en zeker ook zelf te doen. Daarnaast bespaart u er natuurlijk geld mee. Ook is het erg leuk om dagelijks te kunnen genieten van uw eigen werk. Als u een gietvloer in uw huis of uw bedrijf wilt, moet er allereerst de keuze worden gemaakt voor welke gietvloer u gaat. De meest gekozen gietvloer voor in huis is de PU gietvloer, deze is van polyurethaan gemaakt. De vloer is elastischer en zachter in vergelijking met de andere optie, de epoxy gietvloer.

Welke gietvloer past bij uw doeleinden?

Als u in uw huis een gietvloer wilt, is de PU gietvloer de meest logische keuze. De vloer voelt warm en zacht aan en is daardoor prettig in huis. Wilt u de gietvloer aanbrengen op een houten ondergrond? Dan heeft u een PU gietvloer nodig, omdat de epoxy gietvloer hier niet flexibel genoeg voor is. In zeer drukke huishoudens kan het fijner zijn om juist een hardere vloer te hebben. In dat geval is de epoxy gietvloer een goede keuze. De epoxy gietvloer is ook veel gekozen als werkvloer, omdat deze zwaarder belast kunnen worden.

Hulp bij het zelf doen van uw gietvloer

Uw gietvloer zelf doen zonder enige vorm van hulp is natuurlijk niet haalbaar. Voor u begint moet u wel weten hoe te handelen en welke materialen u nodig heeft. Als u uw aankopen bij Decochip doet, weet u zeker dat u goed voorbereid aan de klus begint. Allereerst vindt u op de website alles wat u nodig heeft voor een mooie vloer. Zowel de vloer zelf als alle benodigde gereedschappen. En met de duidelijke instructievideo’s en de optionele gratis workshop wordt uw gietvloer zelf doen zeer gemakkelijk. Zo realiseert u zelf een prachtige vloer in huis.