Linkzoeker
Huishoudelijk

Dolce Gusto

De Dolce Gusto van Nescafé is gemaakt met de Duitse apparatenfabrikant en is een handmatige koffiepadmachine die alles kan maken van een platte witte tot een mokka latte. Met een opvallend modernistisch ontwerp en milieuvriendelijke functies is het een geweldige optie voor iedereen die een beetje verwennerij aan zijn ochtendritueel wil toevoegen.

 

Dolce Gusto

De Dolce Gusto is momenteel beschikbaar voor € 100 bij Debenhams, of de Amazon-winkel van Nescafé Dolce Gusto als je dat liever hebt, qua prijs in het middenbereik in vergelijking met concurrenten.

Hoewel de machine zelf niet prijzig is, kan het duur zijn om te werken met 48 pods die ongeveer € 10 kosten – en als je een koffie zet waarvoor twee pods nodig zijn, kijk je voor deze prijs naar 24 porties. Vergeleken met de ongeveer vijftig porties die je krijgt van 100 gram oploskoffie (die ergens tussen € 1,50 – € 5 kan kosten), is het niet echt waar voor je geld.

De beste Dolce Gusto cups concurreren echter niet met oploskoffie – ze bieden een veel meer heerlijke ervaring, meer verwant aan het kopen van een koffie in een café of winkelketen, en vergeleken met die prijzen is het eigenlijk heel redelijk om geld uit te geven 10 op 24 drankjes.

Ontwerp

Geïnspireerd door het oneindigheidssymbool, ziet de Dolce Gusto er op het eerste gezicht … vreemd uit, op zijn zachtst gezegd, met een bolvormige padhouder en een driehoekige transparante watertank, waardoor het meer lijkt op een moderne kunstsculptuur dan op een traditionele koffiemachine.

Dat gezegd hebbende, toen we het eenmaal op een aanrecht hadden geplaatst, zag het er minder vreemd en vrij esthetisch uit, met minimalistische lijnen en een strak design. Hoewel de Dolce Gusto relatief slank is, neemt hij behoorlijk wat ruimte in beslag, dus degenen met kleinere keukens zullen misschien een compactere machine zoals de Dolce Gusto Piccolo Manual verkiezen.

We hebben het zwarte model met grijze accenten uitgeprobeerd, wat bij de meeste decorstijlen zou passen, hoewel als je op zoek bent naar een modernere look je misschien het witte model verkiest – als alternatief zal het rode model je ochtenden verlevendigen met een heldere pop van kleur .

Met een verstelbare bekerhouder kunt u de Dolce Gusto gebruiken om van alles te maken, van een lange latte macchiato tot een kleine espresso zonder u zorgen te maken over morsen of spatten op uw aanrecht.

Functies en prestaties

Bij het instellen van de Dolce Gusto wordt u in de handleiding gevraagd om de dispenser door te spoelen met behulp van zowel warm als koud water, waarna de machine klaar is voor gebruik – om hem in te schakelen drukt u eenvoudig op de aan / uit-knop aan de zijkant van het apparaat.

Zodra de knop groen oplicht en u het waterreservoir hebt gevuld, is de Dolce gusto klaar voor gebruik. Het werkt als elke andere handmatige capsulemachine – schuif de door u gekozen pod in de magnetische houder en u bent klaar om te gaan, en met meer dan veertig Nescafé Dolce Gusto-drankjes om uit te kiezen, heeft u keuze te over.

Schakel vervolgens de hendel op de bovenkant van de machine om de koffie uit de pomp te halen, met warme of koude opties beschikbaar, afhankelijk van het drankje dat u maakt. Omdat de Docle Gusto geen automatisch model is, moet u de pomp zelf uitschakelen, wat een beetje lastig kan zijn om gelijk te krijgen als u een drankje maakt waarvoor meer dan één pod nodig is, omdat u de juiste hoeveelheden moet schatten van melk en koffie bijvoorbeeld.

Dat gezegd hebbende, Dolce Gusto-capsulekisten tonen een illustratie om u te helpen de juiste hoeveelheden voor elke drank te krijgen. Je kunt ook de hoogte van de plint aanpassen voor verschillende koffiesoorten, wat geweldig is voor het maken van kleinere drankjes zoals espresso’s, omdat het verhogen van de plint ervoor zorgt dat de koffie niet uit de kop spat.

https://koffiemachine.org/dolce-gusto/