Linkzoeker
Huishoudelijk

Led reclamebord voor snelweg reclame

Digitalisering is sinds het intreden van de computer niet meer weg te denken in onze maatschappij. Bijna alles wordt gedigitaliseerd. En ook in de reclamemarkt heeft de digitalisering toegeslagen.

Digitale reclame

Vroeger was alle reclame die gemaakt werd gedrukt. Of er werden posters opgehangen of er werd geadverteerd in de krant. Een optie voor grote bedrijven was om te adverteren op grote zuilen die langs de snelweg staan. Interbest is hier de koploper in en zij hebben in Nederland zeer veel led reclameborden staan op prominente plekken in het land. Een leverancier voor een led reclamebord is Leddisplayexpert uit Breda.

Het voordeel hiervan is dat er wekelijks wel miljoenen mensen langs rijden en je dus een heel groot bereik hebt in korte tijd. Daarnaast staan deze palen vaak op krijspunten en punten waar wegen samenkomen wat tegenwoordig voor veel opstoppingen en files leidt. Hierdoor staan voertuigen vaak stil dicht bij de zuilen en hebben de bestuurders dus een lange tijd om de reclames in zich op te nemen.

Door deze ontwikkeling zou  het natuurlijk heel mooi zijn als men meerdere reclames zou kunnen laten zien op dezelfde plek. Vroeger waren deze zuilen alleen statisch en kon men d.m.v. een grote poster hier 1 advertentie laten zien. Ook omdat 90% van het verkeer woon werk verkeer is dit zonde omdat je ze al snel allemaal bereikt hebt.

Hier komt de digitalisering van pas. Door de statische zuilen te vervangen door digitale led reclameborden kan men ineens wel 10 reclames per minuut vertonen. Hierdoor kunnen de kosten veel lager worden gehouden per adverteerder en bereik je toch een groot aantal mensen in korte tijd.

Door middel van een 3g kaart kan zo’n led reclamebord worden aangestuurd vanuit 1 locatie ergens heel ver weg en kan met 1 druk op de knop de reclame op de zuil worden aangepast.

Nu de reclamekosten dus kunnen worden verdeeld over vele bedrijven zie je ook dat adverteren op zo’n zuil een heel stuk goedkoper is en er dus ook kleinere bedrijven met kleinere budgetten op kunnen adverteren.

Naast de led schermen die bij snelweg reclame worden gebruikt zie je ook steeds vaker dat gemeenten binnen de bebouwde kom een partner hebben die led schermen verzorgen om bewoners en bezoekers te kunnen informeren.

Deze led schermen hebben een wat kleinere afmeting en staan vaak bij wegen waar men de stad of het dorp binnen rijdt.

Meer info : klik hier