Linkzoeker
Woning en Tuin

Besteed je overgebleven laminaat creatief met deze ideeën

Het komt vrijwel altijd voor: je hebt een markante, gloednieuwe laminaatvloer gelegd en je houdt wat over. Veel mensen zijn geneigd te resten bij het afval te zetten, maar dit is eigenlijk zonde. Er zijn namelijk heel veel creatieve en nuttige manieren om het overbodige laminaat te besteden.

Gooi het dus nooit zomaar weg zonder deze opties te overwegen. Wand-, keuken- en tafellaminaat Je kan laminaat bijvoorbeeld aan de wand bevestigen voor een originele en robuuste look. Dit kan trouwens zowel ook met een goedkoop parket of goedkoop laminaat gedaan worden.

Het is niet alleen esthetisch fijner dan behang, je kan ook prachtige contrasten creëren bij wanden met een lichte kleuren. Ook in de keuken kan je je laminaat kwijt. En daar is het uitermate geschikt voor, dankzij de waterbestendigheid van veel moderne laminaatvloeren.

Het kan dus prima dienen als kunstige achterwand. Ooit gedacht aan laminaat aan de tafel? Op de meeste keukentafels, maar ook op bijzettafels en ander meubilair staat laminaat beeldig. Het geeft ook direct een bijzonder elan aan de woonruimte.

Laminaat voor trap en kapstok

Hoewel handigheid vereist is, laat laminaat zich ook uitstekend lenen voor trapdecoratie. Kies bijvoorbeeld voor het bekleden van de bovenkant van de treden of de trede in het geheel. Van belang is het nauwkeurig afmeten van de planken.

Tenslotte kan je op de randen plinten bevestigen voor een fijn detail. Voor een sfeervol muurdetail kan je kiezen voor een kapstok gemaakt van laminaat.

Voor zo’n stijlvolle kapstok bevestig je simpel en snel de haakjes aan het laminaat. Hetzelfde kan voor de keuken worden gedaan, met de haakjes voor de hand- en theedoeken.

Fotolijstjes en tijdschriftenhouders

Ook voor andere details in de woonkamer, zoals fotolijstjes en tijdschriftenhouders, laat laminaat zich prima lenen. Een lijstje is relatief makkelijk van laminaat te maken.

Bovendien is het een creatieve en duurzame invulling voor tijdschriftenbakken of houders. Alles dat je daarvoor nodig hebt is een goede houtlijm of een paar spijkertjes.

Bovendien passen deze twee accessoires in vrijwel elke kamer of ruimte in je woning.

Meer info : klik hier