Linkzoeker
Woning en Tuin

Keuze uit veiligheidscilinders

Veiligheidscilinders zitten in bepaalde sloten voor deuren, waarmee je je woning kunt beschermen tegen inbraakpogingen. Door ervoor te zorgen dat er een kerntrekbeveiliging over de cilinder wordt geplaatst, kun je er zeker van zijn dat het cilinderslot niet wordt opengebroken of uitgeboord.

Een veiligheidsslot is onderdeel van verschillende methodes die je kunt inzetten voor een goede bescherming van je woning. Er zijn diverse modellen aan veiligheidscilinders waaruit je kunt kiezen. Het is belangrijk goed te weten wat elk individueel slot te bieden heeft, zodat je een goede keuze kunt maken.

Halve veiligheidscilindersloten

Om inbraak nog beter te voorkomen, kun je kiezen voor een dubbel cilinderslot zoals de bekende DOM IX DAS, maar je kan ook kiezen voor een half cilinderslot. Met een dergelijk slot kan de deur maar aan één zijde worden geopend. Het is dan niet mogelijk om het slot te openen vanaf de kant dat de deur niet moet kunnen worden geopend.

Een dergelijk slot wordt vaak ingezet bij achterdeuren of brandvluchtdeuren aan achterzijden van industriegebouwen. Dit kan een verstandige optie zijn, als je zeker weet dat een deur enkel van binnenuit geopend zal moeten kunnen worden.

Knopcilinder sloten

Bij een knopcilinder slot zit er een draaiknop aan de binnenzijde van de deur. Het slot kan zo heel gemakkelijk geopend of gesloten worden. Dit is zeker in noodsituaties van groot belang. Je kunt het slot aan de binnenzijde gewoon dichtdraaien en heel gemakkelijk weer openen zodra er sprake is van nood. Er kan vanaf deze zijde geen sleutel in het slot gedraaid worden.

Cilinder met gevarenfunctie

Bij dit type cilinder is het wel mogelijk om aan weerszijde een sleutel in het slot te steken. Zelfs is het mogelijk om het slot te openen, wanneer er inderdaad tegelijkertijd een sleutel is ingestoken. Doorgaans kan er enkel één sleutel in het stopcontact, waardoor het slot blokkeert.

Maar met een cilinder met gevarenfunctie is dit wel een optie. Wanneer iemand medische hulp nodig heeft en de sleutel in het slot zit, kan de deur alsnog geopend worden.

Meer info : klik hier