Linkzoeker
Adverteren

Voordelen zonnepanelen

Bijna iedereen heeft wel een keer overwogen om over te stappen op zonne-energie. De meeste mensen denken alleen dat het aanschaffen van zonnepanelen voor hen te duur is. Dit is alleen tegenwoordig niet meer zo, want de zonnepanelen prijs is steeds lager geworden. In dit artikel worden de voordelen van zonnepanelen voor u op een rijtje gezet.

Het allergrootste voordeel is natuurlijk geld besparen. De kosten van de maandelijkse energie rekeningen nemen een groot deel van onze maandelijkse uitgaven in. Door het aanschaffen van zonnepanelen verlaagt u in eerste instantie deze kosten en doet ze uiteindelijk helemaal verdwijnen. Volgens algemene berekeningen volgt de regel dat je binnen 6 jaar de aanschaf van de zonnepanelen hebt terug verdient en vervolgens nog 19 jaar van gratis energie kan profiteren voordat de zonnepanelen aan vervanging toe zijn. Komende jaren wordt de prijs van reguliere energie alleen maar duurder dus gaat het u alleen maar meer geld opleveren.

Verder is het aanschaffen van zonnepanelen uiteindelijk niet alleen fijn voor de portemonnee maar ook voor het milieu. Hoewel we er in het dagelijkse leven niet veel van merken heeft de aarde het zwaar te verduren. Doordat er steeds meer mensen bijkomen en we steeds meer CO2 produceren warmt de aarde steeds meer op en hierdoor treden heel veel problemen op. U kunt door het aanschaffen van zonnepanelen de CO2-uitstoot al aanzienlijk verminderen. Eén zonnepaneel bespaart per jaar al zo’n 100 kg CO2. Het produceren van zonnepanelen kost natuurlijk wel veel energie maar ook dit is na ongeveer 2 jaar al weer gecompenseerd.

Ook gaan de zonnepanelen wel 25 jaar mee tot dat ze aan vervanging toe zijn. En is het tussendoor weinig tot niet nodig om veel onderdelen te vervangen. Ook is het niet nodig om de zonnepanelen een keer in de zoveel tijd schoon te maken.

Kortom, wacht niet langer met zonnepanelen kopen.

Meer info : klik hier