Linkzoeker
Image default
Woning en Tuin

Raamdecoratie voor een volledig thuisgevoel

Je kunt je woning zo leuk aankleden als dat je zelf wilt, alleen je raamdecoratie heeft hier een erg grote invloed op. Dus om je woning compleet te maken wil je hier aansluitende raamdecoratie voor hebben. Goed nieuws! Het aanbod van raamdecoratie is enorm en er is altijd wel voor iedere huisstijl passende raambekleding. In deze blog lees je over plisségordijnen, de functies en eigenschappen hiervan. 

 

Plisségordijnen hebben een speelse en tijdloze uitstraling, ze brengen leven in een kamer en zorgen voor een fijne sfeer. Met plisségordijnen krijg je veel invloed op je privacy en lichtinval in huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen doormiddel van een koord. Dankzij het top down, bottom up systeem van plissé gordijnen krijg je veel vrijheid en speling. Plisségordijnen zijn één van de best isolerende soorten raamdecoratie. Dankzij de honingraatstructuur is er een extra isolerende laag die de warmte tegen kan houden. Plissés worden ook wel dupligordijnen genoemd. 

 

Plisségordijnen in twee transparanties

Plisségordijnen zijn beschikbaar in twee verschillende transparanties, namelijk een verduisterende en lichtdoorlatende stof. Verduisterende plisségordijnen zijn dankzij de dikke stof en de honingraatstructuur dubbel zo goed in het isoleren van een ruimte. Verduisterende plisségordijnen komen voor in slaapkamers. Ze zijn hier ideaal vanwege de dikke verduisterende stof en laten dus geen licht door. Hierdoor kun je genieten van een verduisterende, donkere kamer en een goede nachtrust. 

 

Naast een verduisterende stof is er ook een lichtdoorlatende stof. Dit is de perfecte combinatie tussen privacy en lichtinval. Het is niet mogelijk om door deze stof heen te kijken, daarom zijn deze plisségordijnen zo handig voor je privacy. Wel laten lichtdoorlatende plisségordijnen genoeg lichtdoor. Dit zorgt ervoor dat er altijd genoeg licht in huis is. In de woonkamer of op kantoor zijn deze plissés erg populair. 

 

Wat zo handig is aan plisségordijnen is dat deze ook eenvoudig zijn te monteren op draai – en kiepramen. Ze gaan niet klapperen als het raam openstaat. Door de isolerende functie kunnen plisségordijnen je zolder een stuk aangenamer maken in de zomer. Plisségordijnen zijn een prachtige verrijking van je interieur die veelzijdigheid en mogelijkheden kan bieden.