Linkzoeker
Image default
Zakelijke dienstverlening

Veiligheid Voorop: Alles over de NEN 3140 Cursus

Professionals die betrokken zijn bij elektrische installaties zullen bekend zijn met de training die gericht is op elektro veiligheid. De training, beter bekend als de NEN 3134 cursus, is in de meeste sectoren verplicht. Het hoofddoel van deze cursus is om ervoor te zorgen dat deze professionals veilig kunnen omgaan met elektrische apparatuur en installaties. Dit is om ervoor te zorgen dat het risico op ongevallen verminderd wordt. De professionals die te maken hebben met de NEN 3234 cursus kunnen uit verschillende sectoren komen. Zo wordt de training gevolgd door elektromonteurs, installateurs, beheerders en andere technische medewerkers. De verplichting voor deze cursus is voor deze professionals noodzakelijk, gezien de belangrijkheid om veilig te kunnen werken in hun vakgebied. 

Wie volgen de NEN 3134 cursus

De NEN 3134 cursus wordt dus gevolgd door professionals uit verschillende vakgebieden. Elektriciens zijn bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het installeren van elektrische systemen. Het is voor hen daarom wel zo fijn dat ze weten hoe dit zo veilig mogelijk kan, voor de klant, maar ook zeker voor zichzelf. Elektrische installaties moeten voldoen aan bepaalde normen voor de elektrische veiligheid, wel zo handig als de elektricien weet welke normen dit zijn. Dit geldt voor alle monteurs die werken met elektriciteit. Hun werkzaamheden moeten zo veilig mogelijk uitgevoerd kunnen worden. De technische medewerkers volgen de NEN 3134 cursus om veilig met elektrische apparatuur te kunnen werken. In de industriële sector hebben ze ook veel baat bij het volgen van de cursus. Technici en ingenieurs die werken met complexe elektrische installaties profiteren hier heel erg van! Maar ook in de zorgsector zijn ze blij met de cursus. Elektrische veiligheid is van cruciaal belang in bijvoorbeeld een ziekenhuis. Het technische personeel en de facility managers volgen daarom de NEN 3134 cursus om de veiligheid van de patiënten te waarborgen. 

De voordelen van de training 

Bij het volgen van de training komen veel voordelen kijken, hier zijn er een aantal opgesomd. 

  • De veiligheid waarborgen. Na het volgen van de NEN 3134 cursus kunnen de professionals veilig omgaan met elektrische apparatuur en installaties, waardoor het risico op ongevallen wordt verminderd en de veiligheid kan worden gewaarborgd. 

  • Professionele Ontwikkeling. Het volgen van de training is fijn voor de professionele ontwikkeling. Iemand vergaard veel informatie die kan worden ingezet tijdens hun werk.

  • Het ontvangen van een certificaat. Bij het succesvol behalen van de cursus kan er een certificaat in ontvangst worden genomen. Met dit certificaat kan een professional hun vaardigheden aantonen en zijn carrière mogelijkheden vergroten. 

  • Kostenbesparing. Een voordeel waar niet snel aan gedacht wordt, maar wel een grote impact heeft. Het voorkomen van ongevallen en storingen is kosteneffectiever dan het moeten uitvoeren van reparaties of het ontvangen van schadeclaims. 

  • Pluspunten voor de reputatie. Een bedrijf dat zich inzet voor veiligheid, kwaliteit en expertise zal ongetwijfeld de reputatie van het bedrijf verbeteren. Dit opent de deur naar meer mogelijkheden en uitgebreide zakelijke relaties.