Linkzoeker
Beauty en verzorging

Botox tegen zweten

Veel mensen zijn wel bekend met botox. Het wordt ook steeds vaker gebruikt. Wat veel mensen niet weten is dat botox een merknaam is en niet de naam van de werkende stof. De werkende stof is de stof botulinetoxine. Dit is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door een bacterie die Clostridium Botulinum word genoemd. Dit eiwit wordt niet alleen gebruikt voor cosmetische doeleinden, maar ook voor neurologische aandoeningen. Het wordt al sinds 1973 gebruikt.

De meeste mensen zijn bekend met botox als cosmetica middel. Ze gebruiken het om rimpels weg te werken. Tegenwoordig wilt niemand oud worden dus de rimpels moeten dan ook maar verdwijnen. Botox voorhoofd wordt vaak toegepast bij vrouwen die geen rimpels in het voorhoofd willen. De botox word geïnjecteerd in je spiervezels waardoor de spierspanning verslechtert word. Dit zorgt ervoor dat rimpel licht vervagen.

Botox word niet alleen maar voor cosmetische doeleinden gebruikt maar ook voor medische doeleinden. Zo word botox ook gebruikt bij migraine en bij overmatig zweten.

Hoe kan botox ervoor zorgen dat je minder gaat zweten? Botox zorgt voor een blokkade van de werking van de zenuwen die de zweerklieren prikkelen. Doordat deze werking van de zenuwen verstoord wordt gaan de klieren geen zweet meer produceren. Als je last hebt van overmatig zweten dan is botox ideaal. Natte plekken bij je oksels dat wilt natuurlijk niemand. Het stink en het ziet er vies uit. Als je botox in je oksels laat injecteren kun je er misschien vanaf komen. Botox oksels werken helaas niet bij iedereen, maar bij de meeste mensen heeft het positieve werking. Ook handen en voeten kunnen op deze wijze behandeld worden. Ben je dat vieze zweten dus helemaal zat? Overweeg een botox behandeling en los het zweetprobleem op. Het effect van de botox behandeling zal ongeveer 4 tot 6 maanden duren. Daarna kun je weer een nieuwe behandeling doen en zal het effect nog langer dure

Meer info : klik hier