Linkzoeker
Dienstverlening

Het nut van een elementenbegroting

Heeft u wel eens gehoord van een elementenbegroting? Gedurende een bouwproject worden er diverse tekeningen en modellen gebouwd. Deze tonen niet alleen welke materialen nodig zijn, hoe de constructie in elkaar moet zitten en hoelang dit ongeveer gaat duren, maar op basis van deze modellen kunnen ook de kosten in kaart worden gebracht. Een elementenbegroting is hier een goed voorbeeld van. In dit artikel wordt dieper ingegaan op het concept achter een elementenbegroting. U zult zien waarom dit voor vele bouwprojecten van toegevoegde waarde kan zijn. Tevens wordt een elementenbegroting vaak hand in hand uitgevoerd met een bouwcalculator. Ook het nut van dit concept wordt aan u uitgelegd. Nooit meer onverwachte kosten en een duidelijk overzicht, dat klinkt goed. We zullen u laten zien welk bureau u hierbij kan helpen.

Elementenbegroting en bouwcalculator: wat zijn dit?

Het belang van een begroting moet niet onderschat worden. Tijdens een bouwproject is er van nature veel onzekerheid. Echter kunt u deze onzekerheid verminderen door begrotingen op te stellen en alles goed te berekenen. Een elementenbegroting is een methode om de bouwkosten in kaart te brengen tijdens de definitieve ontwerpfase. Hierdoor weet u waar u aan toe bent. Samen met een begroting wordt er tevens gebruikgemaakt van een bouwcalculator. Hierbij worden extra modellen gemaakt, bijvoorbeeld middels Lean of een BIM-model, om diverse factoren in kaart te brengen. Hierbij gaat het niet alleen om kosten, maar ook de benodigde materialen en de hoeveelheid tijd die een project gaat kosten. Er zijn vele bureaus gespecialiseerd in deze berekeningen. Wie is de beste op dit vlak?

Kies voor deze specialist

Als het gaat om het opstellen van een elementenbegroting of het maken van diverse modellen voor een bouwcalculator, is er geen beter bureau dan Kiewiet Bouwadvies. Bouwadvies is hun specialiteit, en zij staan u met raad en daad bij op dit front. Op hen kunt u bouwen. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Kiewiet Bouwadvies.