Linkzoeker
Image default
Gezondheid

Invisalign beugel vs slotjesbeugel

De invisalign beugel veroorzaakt de afgelopen jaren een hoop reuring binnen de wereld van de mondzorg. Invisalign is een relatief nieuwe ontwikkeling binnen de orthodontie en is vooral voor volwassenen maar ook voor jongeren dé oplossing wanneer zij een mooie en recht gebit willen. Dit is het alternatief voor de traditionele slotjes beugel die jarenlang de standaard was. Maar hoe werkt het en wat zijn de voordelen ten opzichte van de slotjesbeugel?

De voordelen van Invisalign ten opzichte van de slotjesbeugel

Dankzij moderne productietechnieken, waaronder 3D-printen, is het mogelijk om kunststof aligners op maat te maken. Daardoor is iedere beugel van Invisalign speciaal maatwerk voor de persoon die hem draagt. De grote voordelen van Invisalign zijn dat je de beugel uit kunt nemen, wat makkelijk is bij het eten of tanden poetsen. En omdat de aligners doorzichtig zijn valt het veel minder op dat je een beugel draagt. Daarnaast is ook de behandelduur met Invisalign vaak een stuk korter.  

Aandachtspunten van Invisalign

De Invisalign beugel is een mooie uitvinding en biedt in veel gevallen een praktischere oplossing dan de slotjesbeugel. Daar staat wel tegenover dat je als drager meer discipline moet tonen. Voor een optimaal effect is het belangrijk dat je de beugel gemiddeld 22 uur per dag draagt. Omdat je de beugel uit kunt nemen kan dat voor sommige mensen een uitdaging zijn. Daarnaast kan de Invisalign beugel in sommige specifieke gevallen niet ingezet worden. Informeer daarom altijd eerst bij je tandarts naar de mogelijkheden.  

Wat zijn de kosten van een Invisalign beugel?

De kosten van een beugel van Invisalign zijn afhankelijk van de duur van de behandeling en het aantal aligners dat nodig is voor de gebitscorrectie. Daardoor kunnen de kosten voor een behandeling behoorlijk uiteenlopen. Grofweg kun je er van uit gaan dat een behandeling tussen de €1000,- en de €4000,- zal kosten. Deze kosten zijn overigens niet te verhalen op de zorgverzekering.