Linkzoeker
Mode en Kleding

Het type leer voor een laptoptas

Het materiaal is de belangrijkste factor als het gaat om duurzaamheid. Toch kan het zijn dat je slechts een kleine selectie hebt als aan al je criteria met betrekking tot grootte, uitrusting en type moet worden voldaan. Daarom moet je zelf weten of je het leer als eerste beschouwt of dat het slechts een ondergeschikt criterium is. Soms zijn er maar een handvol varianten van lederen businesstassen, zoals koffers of rugzakken.

Toch moet het leer van hoge kwaliteit zijn en je overtuigen. Je zult vooral koeien- of buffelleer tegenkomen, omdat de prijs van deze leersoorten betaalbaar is. Als je meer speciaal leer wilt, gebruik je paarden- of kalfsleder. Als je een opvallende look wilt, kun je ook reptielen- of visleer gebruiken. Schapen- en geitenvellen daarentegen zijn zeer zeldzaam en als dat zo is, dan vooral als binnenmateriaal.

Maar wees je ervan bewust dat niet elk leer van hoge kwaliteit is. Het is dus mogelijk dat je een tas met buffelleer koopt en absoluut ontevreden bent. Als je een ander model van een andere fabrikant koopt, kan het buffelleer je misschien overtuigen. In feite is er veel verbonden met het dier en de verwerking. Een leek kan het verschil niet zien, dus je kunt beter wat meer geld uitgeven voor een goed merkproduct. Zo sta je aan de veilige kant en neem je geen risico’s. In principe moet het leer warm, zacht en comfortabel aanvoelen. Test laptoptassen op scheurvastheid en bekijk ze goed. Zo kun je al enkele tegenstrijdigheden herkennen die duiden op een slechte kwaliteit.