Linkzoeker
Particuliere dienstverlening

Bij begeleid wonen voor volwassenen ontvangt u zorg op maat

Leviaan heeft verschillende woonvoorzieningen in Noord-Holland waar volwassenen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, begeleid kunnen wonen. Deze woonvoorzieningen zijn gevestigd in de regio’s West-Friesland, Zaanstreek en Waterland. Hier ontvangt u de extra hulp die u nodig heeft bij uw dagelijkse bezigheden. Uw wensen en behoeften staan centraal. U bepaalt namelijk samen met uw begeleider de richting en de stappen die u zet om uw doelen te bereiken. De aanpak die Leviaan hierbij hanteert is de krachtenaanpak, die voortkomt uit de gedachte dat u zelf goed weet waar u behoefte aan heeft in uw dagelijks leven.

Het dagelijks leven in een woonvoorziening van deze zorgverlener

Bij Leviaan ontvangt u altijd zorg op maat, maar er is wel een patroon te ontdekken in het traject dat nieuwe cliënten van deze zorgverlener doorlopen. Veel mensen gaan eerst wonen in een groepswoning, waar u samen met uw medebewoners het huishouden draaiende houdt en een paar keer in de week gezellig samen kookt en eet. Afhankelijk van uw ontwikkeling en de beschikbare woningen, woont u op termijn meer zelfstandig in een eenpersoonsappartement. Natuurlijk ontvangt u ook dan de nodige ondersteuning van uw begeleider bij begeleid wonen voor volwassenen.

Waar heeft u ondersteuning bij nodig?

Hoe de ondersteuning bij het begeleid wonen voor volwassenen eruitziet, dat bepaalt u zelf, samen met uw persoonlijk begeleider. Samen stelt u doelen op, die voortkomen uit uw hulpvraag. Dit kan van alles zijn. Heeft u bijvoorbeeld hulp nodig met het zinvol invullen van uw dag? Of wilt u ondersteuning bij het onderhouden van contacten met vrienden en familie? Misschien kunt u wel wat hulp gebruiken bij het netjes houden van uw woning? Deze en nog veel meer hulpvragen kunnen de revue passeren wanneer u gebruik maakt van begeleid wonen voor volwassenen bij Leviaan. Het belangrijkste voor hen is dat u de regie over uw eigen leven houdt.