Linkzoeker
Image default
Sport

Blijf bewegen, ook al is het maar even!

Wandel voldoende rond. Zit niet te lang stil aan een bureau. Sport drie keer in de week. Je wordt vast en zeker om de oren geslagen met soortgelijke adviezen. Uiteraard voor je eigen bestwil. Maar waarom is bewegen zo gezond en lang stilzitten niet?

De voordelen van bewegen

Bewegen is goed voor het lichaam en de geest. Mensen die voldoende bewegen hebben minder risico om ziektes te krijgen zoals: kanker, hart- en vaatziekten, diabetes en dementie. Ook hebben mensen die regelmatig bewegen een versterkt immuunsysteem versterkt tegen overdraagbare infectieziektes.Daarnaast hebben mensen die veel bewegen vaak een betere concentratie en een hogere vitaliteit. Uiteraard helpt bewegen ook met het verkrijgen van een gezonder gewicht en een betere bloeddruk.

Maar dat is niet alles. Veel bewegen geeft een mens ook een betere nachtrust. Tevens zorgt bewegen dat een mens minder kans heeft op depressie en/of angstgevoelens. Je zit door veel te bewegen namelijk beter in je vel.

Bewegen is belangrijk

Veel mensen bewegen niet, omdat ze sporten niet leuk vinden. Echter is dit geen excuus om niet te bewegen. Je zou namelijk ook yogalessen kunnen volgen. Zo zijn er veel mensen in Twente die bijvoorbeeld Yoga in Hengelo volgen. Zo kun je toch bewegen zonder echt te sporten.

Het kan ook zo zijn dat je wel wilt sporten, maar niet zo veel tijd hebt om dit te doen. Dan is het voordelig om een stok achter de deur te krijgen. Een personal trainer zou je bijvoorbeeld goed kunnen helpen met het inplannen van een efficiënte en effectieve workout. Het is dan wel belangrijk om een personal trainer te vinden die goed aansluit bij jouw doelen. Hiervoor kun je gerust een beetje verder kijken dan je eigen woonplaats. Als je bijvoorbeeld in Enschede woont, kun je gerust een personal trainer uit Losser inschakelen. Kortom geen excuses meer en start vandaag nog met bewegen!