Linkzoeker
Image default
Marketing

Backlinks zijn nog steeds belangrijk voor SEO

Met het huidige systeem waarmee Google werkt, zijn backlinks nog steeds heel belangrijk voor het resultaat van de website in de zoekmachine. Backlinks is een onderdeel van het hele proces wat linkbuilding heet. Met linkbuilding vergroot je het linkprofiel rondom jouw website en backlinks helpen hierbij. Google ziet jouw website dan als een betrouwbare website en dit zal jouw positie in de zoekmachine verhogen. Je moet hierbij wel op een aantal dingen letten, zodat de backlinks ook echt een toegevoegde waarde hebben aan jouw zoekmachine resultaat.

Wat zijn backlinks?

Een backlink is een verwijzing van een andere website naar jouw eigen website. De waarde van jouw backlinks op andere domeinen wordt door Google bepaald via de SEO-waarde van de website en de relevantie in vergelijking met jouw eigen website. Google ziet het aantal kwalitatieve en relevantie backlinks als een soort stemmen voor je website. Hoe meer stemmen je van Google hebt, hoe hoger de SEO waarde van jouw website wordt en hoe hoger jouw website in de zoekmachine terecht komt. Hierdoor krijg je ook meer bezoekers die ook echt op zoek zijn naar onderwerpen die op jouw website voorkomen en krijg je veel gerichtere traffic op je website.

Waar kan je je backlink checken?

Net zoals dat je je website door de SEO scan kan halen, kan je website ook door de backlink checker laten gaan. De backlink checker kijkt dan naar het aantal backlinks dat de website heeft en hoe actief die backlinks nou werkelijk zijn. Als de website veel backlinks heeft die goed gebruikt worden, kan de website een goede backlink voor jouw website zijn. Als de website wel heel veel backlinks heeft, maar de websites waarop de backlinks staan niet veel gebruikt wordt, is de website een minder goede match.

Waar haal je backlinks vandaan?

Je gaat eerst je eigen website van goede en sterke content voorzien. Je maakt je eigen website aantrekkelijk voor andere websites om een backlink op te plaatsen. Een leuke manier op backlinks voor je eigen website te plaatsen is om een gastblog te schrijven voor een ander platform. Je kan ook kijken naar error pagina’s op relevante websites, deze content herschrijven en je eigen backlinks erin verwerken. Je kan op veel manieren backlinks genereren, maar je eigen content blijft de basis voor alle backlinks die je wilt gaan gebruiken en de kans op medewerking te vergroten.

Waar moet je op letten?

Er zijn veel linkbuilding bureau die backlinks in pakketten verkopen. Je krijgt dan bijvoorbeeld honderd backlinks die je kan gebruiken voor je eigen website. Helaas heeft Google dit snel door, omdat dat zelfde pakket waarschijnlijk al een aantal keer eerder is verkocht. De zoekmachine zal jouw backlinks dan niet zien als relevant en dit zal dus geen invloed hebben op jouw SEO-waarde. Verder is het heel erg belangrijk dat je let op hoe goed de backlink bij jouw website past. Hoe relevanter de backlink, hoe hoger je tenslotte in de zoekmachine terecht komt. Je hebt dan niet al dat werk voor niks gedaan.