Linkzoeker
Image default
Zakelijk

Hoe kunt u een specialist worden in een bepaald vakgebied

Om een specialist te worden in een bepaald vakgebied kun je jezelf blijven ontwikkelen door meerdere trainingen en cursussen te volgen. Zo kun je jouw kennis blijven uitbreiden en jezelf hierdoor specialiseren. In welke branche je ook wilt werken en waar je je ook in wilt specialiseren, de markt verandert continue. Hierdoor is het belangrijk om altijd bij te scholen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Alleen zo kun je jezelf een specialist noemen van een vakgebied dat je uitoefent. Wil je jezelf specialiseren als auditor? Dan kun je een Lead auditor training volgen om zo jouw kennis te verbreden. Tijdens de training leer je alles over de ISO 9001 en anderen normen. Na de training kun je zelfstandig aan de slag als lead auditor binnen het bedrijf. Ook hierbij geldt dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen door meerdere trainingen en cursussen bij te wonen.

 

Wat doet een lead auditor?

Een interne auditor kijkt waar de mogelijkheden binnen een bedrijf liggen. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar mogelijke risico’s en kansen. Ook wordt er gekeken naar de gestelde doelen en of deze doelen worden behaald. Hierbij wordt de visie van het bedrijf en de doelstellingen meegenomen. Wanneer er wordt gewerkt met een managementsysteem kan een auditor ook controleren of dit systeem aan de ISO-norm voldoet. Zo komen er dus meer taken bij kijken bij het werk als auditor dan slechte de ISO-norm van een organisatie controleren. Audits worden afgenomen door gecertificeerde lead auditors. Door een training te volgen kun je zelf aan de slag als lead auditor.

 

Het verschil tussen een interne- en externe auditor

Je kunt als interne of als externe auditor aan het werk. Een externe auditor heeft als voornaamste doel om te controleren of de ISO-waarden binnen een organisatie worden nageleefd. Hierbij wordt er gekeken of alle medewerkers binnen de organisatie dezelfde werkwijze aanhoudt. Binnen het bedrijf wordt er gekeken of de veiligheid wordt nageleefd en worden eventuele bedrijfsrisico’s gesignaleerd. Het hangt van de norm af waar er binnen de organisatie precies op wordt gecontroleerd. Aan de hand van de norm kunnen de werkzaamheden van een auditor verschillen. Volg je een ISO 9001 training en ga je aan de slag als auditor? Dan zal je voornamelijk kwaliteitsmanagementsystemen controleren en de documenten die hierbij horen. Hierbij wordt er voornamelijk gecontroleerd op systemen en documenten om zo de nodige informatie te vergaren.