Linkzoeker
Alarmsysteem

5 deursloten die je huis veilig houden

We hebben de sloten getest op hun weerstand tegen lockpicking, boren en trapkracht. De tests over de sloten in onze consumenten rapporten over sloten brengen vijf dingen aan het licht die je huis veilig zullen houden. De meeste inbraken worden gepleegd door criminelen die volgens de statistieken van het Ministerie van Justitie direct door de voordeur komen.

Zelfs als je veel sloten gebruikt, heb je een goede nachtschoot nodig om dieven te dwarsbomen. “Het boutgedeelte van het slot, genaamd de schoot, is niet het deel dat faalt in onze tests”, zegt Dirk Bolderman, de ingenieur die het testen van het slot van de consumenten rapporten uitvoert. “Er zijn nog andere ontwerpfouten waardoor inbrekers kunnen sloten doorbreken en toegang krijgen.

Namelijk de sluitplaat – de metalen ring die de deurpost vasthoudt. Te veel sloten worden geleverd met korte houtschroeven van 90 cm om de sluitplaat aan de kozijn te bevestigen, en ze kunnen onder druk uit het zachte hout scheuren. Dat maakt het gemakkelijk voor een indringer om de deur eenvoudig open te trappen. Voor onze trap tests gebruiken de CR-ingenieurs een op maat gemaakte mal om een stalen stormram van 50 kilo herhaaldelijk tegen een gesloten deur te zwenken. Ze voeren ook tests uit om te evalueren hoe gemakkelijk het is om een slot op te pakken en uit te schakelen door door het sleutelgat te boren.

De smart lock ging door extra testen. Wij evalueren hun draadloze opstelling en onderzoeken eigenschappen zoals smartphone waarschuwingen, lockpick gereedschap, afstand sluiten, stemcontrole (via Amazone Alexa, Apple Siri, en de Hulp van Google), deelbare elektronische sleutels, en meer. Na tientallen sloten op de proef te hebben gesteld, hebben we vijf sloten geselecteerd uit onze deurslotbeoordelingen, hieronder gerangschikt in alfabetische volgorde. Allemaal zijn ze kwetsbaar voor aanvallen van een accuboormachine, maar ze moeten je huis een kans geven om te vechten. (Lees ook de review van de DHZ home security systemen.)

 

1 Beste Standard Deursloten

Baldwin Prestige 380 Consumenten Rapport: De Baldwin Prestige 380 presteert goed in onze tests tegen lock picking en kick-ins, met een Excellent rating in de eerste. Dat betekent niet dat het slot niet kan worden gelockpickt. Dit betekent dat onze testers het slot niet in 5 minuten met behulp van standaard vergrendelingstools konden openen. De Baldwin wordt ook geleverd met voldoende lange schroeven voor de sluitplaat in de doos, zodat we deze niet hoefden te versterken voor een tweede kick-in test. In tegenstelling tot de andere modellen op deze lijst is deze Baldwin in messing uitgevoerd; hij wordt ook geleverd met een relatief zware sleutel.
 
2 Valk D241 Consumenten Rapport: De Falcon D241 is een stevige nachtschoot. Hij wordt geleverd met hardware die hem bestand maakt tegen harde trappen, en het blijkt ook moeilijk te zijn om hem te lockpicken. Deze Falcon deadbolt wordt geleverd in een verchroomde afwerking, dus het moet passen bij veel deurknoppen en handgrepen.
 
3 Kwikset 980 Consumenten Rapport: De betaalbare Kwikset 980 is een geweldig slot voor het geld dat hij kost. Ondanks zijn lage prijs wordt hij geleverd met lange schroeven die de sluitplaat stevig verankeren aan de deurkozijnen, die bescherming bieden tegen harde trapen. Het verdient ook een beoordeling van Uitstekend tegen lockpicking, omdat onze testers zonder succes het slot konden lockpicken binnen 5 minuten met behulp van een standaard set van picking tools.