Linkzoeker
Alarmsysteem

Linkzoeker om hangslot te openen met lockpick shims

Hangsloten zijn kwetsbaarder dan veel mensen denken. Er zijn namelijk verschillende zwaktes voor dit type slot waardoor ze redelijk eenvoudig te openen zijn.
 

 

Hangslot shims

Zo zijn er speciale hangslot shims in de omloop waarmee het palletje die de beugel van het hangslot op zijn plek houd op zij gedrukt kan worden. Zo kan het slot alsnog open!
 
Deze hangslot shims zijn ook zelf eenvoudig te maken van een blikje. Een leeg blikje frisdrank of bier kun je dus al gebruiken om deze hangslot shims mee te maken. Op het internet zijn er diverse pagina’s die uitleggen hoe je zelf een hangslot shim kunt maken. 
Het is niet moeilijk en je hebt er alleen het blikje en een schaar voor nodig om het te maken. Wanneer je dan deze shim hebt gemaakt kun je het gebruiken om een hangslot schadeloos te openen. Nadat je het hangslot op deze manier geopent hebt kun je het namelijk weer sluiten en daarna weer normaal in gebruik nemen.
 
Het is niet heel makkelijk om te doen, je hebt er wel wat oefening voor nodig. Deze techniek staat ook stap voor stap omschreven in diverse youtube video’s. Je kunt dus op YouTube meer informatie vinden als je dat leuk vindt.

 

Lockpick techniek

Het openen van een hangslot met de shim techniek is een lockpick techniek. Lockpicking is een sport waarbij mensen proberen sloten te openen zonder schade toe te brengen aan het slot. Meestal gebruiken ze hierbij een lockpick set. Deze zijn online te bestellen bij webshops zoals Lockpicks.nl
 
Shimming wordt ook weleens uitgevoerd bij andere type sloten zoals bij deursloten. Ook deze zijn vatbaar voor shimming als het deurslot ten minste niet op slot is gedraaid. Je ziet dit ook weleens in films wanneer ze een deurslot openen met een plastic pasje zoals bijvoorbeeld een credit card.  

Lockpicking in actie films

In films gaat dit natuurlijk erg gemakkelijk en snel maar in de praktijk moet je wel even oefenen voordat het lukt. Het lukt ook niet op elk type deursloten maar met een beetje oefening kun je wel leren herkennen op wat voor type sloten het wel kan.
 
Lockpicking is toegestaan in Nederland om te beoefenen zolang je het alleen om je eigen sloten doet. Of wanneer je echt duidelijk toestemming hebt gekregen. Zorg dus dat je het altijd van te voren goed vraagt. Sloten kunnen namelijk ook altijd kapot gaan wanneer je lockpicking technieken uitvoert. Het is altijd mogelijk. Dit kan soms ontzettend vervelend zijn wanneer het gaat om een slot die je dagelijks gebruikt.

 

Ga het dus niet gelijk op je eigen voordeur proberen! Anders gaat die misschien straks kapot.

Meer info : klik hier