Linkzoeker
Bedrijven

Hoe win je bij tennis?

Let jij te veel op je k swiss tennisschoenen of kijk je te veel naar de tegenstander? Dan maak je te veel fouten bij tennis. Bij tennis gaat het erom dat je fouten moet afdwingen bij je tegenstander. Dan pas ga je punten scoren. Je kan zelf proberen het punt te scoren, maar de kans dat je fouten maakt is dan groter. Daarom spelen veel spelers tennis heel defensief. Ze proberen de bal altijd terug te spelen en dwingen de tegenstanders dan om fouten te maken. Hierdoor scoren ze punten. Het afdwingen van fouten is een goede tactiek, maar als je te veel deze tactiek toepast kan het zijn dat jijzelf fouten begint te maken omdat je te veel op je spel gaat letten. In dit artikel vind je een aantal fouten die snel gemaakt worden.

Forceren van een forehand De meeste mensen hebben een betere forehand dan een backhand en willen dan ook koste wat het kost een forehand spelen, ook als dit helemaal niet kan. Ze proberen dan snel om de bal heen te lopen en hun head tennisracket nog tegen de bal te krijgen. Negen van de tien keer is dat tevergeefs, omdat er te veel tijd is verloren met het circuleren om de bal. Oefen daarom op je backhand en forceer geen forehand.

Tweede service spelen Als je serveert heb je het voordeel bij tennis. Je kan de snelheid en richting als eerste bepalen. Daarom zijn spelers erop gebrand de service zo hard mogelijk te slaan. Gaat de eerste service uit of tegen het net, dan heb je met je tweede service nog een kans. Veel spelers zullen deze service ook hard willen spelen om de tegenstander geen voorsprong te geven, toch is dit niet verstandig want dat maakt de kans groter dat je deze ook uit of tegen het net slaat. Zorg er daarom voor dat je de tweede service hoe dan ook in slaat, om het punt niet automatisch al te verliezen.

Meer info : klik hier