Linkzoeker
Banen en opleidingen

Zo kan een outplacementbureau je helpen bij je carrière

Een outplacementbureau kun je op ieder moment inschakelen voor loopbaanbegeleiding. Meestal wordt dit gedaan als iemand op eigen verzoek of vanwege externe omstandigheden op zoek gaat naar een andere baan. Het outplacementbureau gaat aan de slag met het plannen van een intake om de cliënt beter te leren kennen. Tijdens dit gesprek wordt geïnventariseerd wat de stand van zaken is en wat de wensen c.q. mogelijkheden zijn van loopbaanbegeleiding. Soms weet een werknemer of werkzoekende niet goed wat hij of zij wil. Dan kan een beroepskeuzetest worden ingezet om hierachter te komen. Zodra duidelijk is wat het doel wordt, kunnen vervolgstappen worden ingepland voor te ondernemen acties.

Een boost voor je loopbaan kan heel verhelderend zijn

Veel mensen gaan aan het werk als ze van school of de universiteit komen en doen vervolgens tientallen jaren hetzelfde werk. Ze maken soms wel carrière maar de aard van het werk blijft hetzelfde. Soms kan het heel verhelderend zijn om door middel van loopbaanbegeleiding te onderzoeken of je nog wel happy bent met je werkzaamheden. Outplacement klinkt misschien heel eng, maar kan soms leiden tot meer plezier in je werk omdat je in een nieuwe omgeving aan de slag kunt, gebruikmakend van de kennis en ervaring die je meebrengt.

Kies voor deskundige begeleiding bij de volgende stap in jouw loopbaan

Als je graag goede begeleiding wilt van een deskundig outplacementbureau, dan kun je contact opnemen met Carrièrepoort. Dit bureau voor loopbaanbegeleiding heeft ruime ervaring. Zij werken voor zowel werkgevers als particulieren. Iedereen die begeleiding wenst bij het maken van de juiste keuzes aangaande zijn of haar carrière, is van harte welkom. Op de website vind je de contactgegevens zodat je direct een afspraak kunt maken voor een intakegesprek. Hier lees je ook meer informatie over de manier van werken en over de kosten van een begeleidingstraject.