Linkzoeker
Image default
Bedrijven

Een buurtfeest organiseren

Een buurtfeest organiseren

Wanneer u jaarlijks met de bewoners van de buurt waarin u woont een buurtfeest organiseert, is dat een leuke gebeurtenis. Het is niet alleen fijn om met de buurtgenoten gezellig samen te zijn, maar het dient ook om nieuwe bewoners in de buurt te verwelkomen en er op een leuke manier met elkaar door te brengen. Omdat een buurtfeest organiseren vaak veel tijd en energie kost, is het goed om het over te laten aan een aantal vrijwilligers. De samenstelling van de vrijwilligersgroep kan jaarlijks veranderen. Ga met de groep brainstormen, zodat alles in goede banen kan worden geleid. Op de eerste plaats moet u bij een buurtfeest organiseren weten hoeveel personen er zullen komen. Daarvoor zou u de personen door middel van een brief kunnen uitnodigen. Zij die willen komen moeten de brief weer inleveren en aangeven met hoeveel personen ze komen.

Wat gaat u doen bij een buurtfeest organiseren?

Als u weet hoeveel personen er komen, kunt u rekening houden met het aantal zit- en staanplaatsen. Ook moet er voldoende te doen zijn voor de kinderen die in de buurt wonen. Kleed op de dag dat het buurfeest wordt gehouden de omgeving feestelijk aan. Zorg voor goede muziek en voor lekker eten en drinken. Een buffet met lekkere drank is voor zo’n avond een echte aanrader. Vergeet ook niet in de brief, die iedereen heeft ontvangen, te vermelden tot hoelang het buurtfeest duurt. Wanneer alles goed is geregeld, is het zeker jaarlijks voor herhaling vatbaar. Bij ICOMO partyverhuur kunt u eenvoudig de spullen bestellen die u voor een buurtfeest of congres nodig heeft.

Een congres organiseren

Een congres organiseren is heel wat anders, dan een buurtfeest. U moet op de eerste plaats weten wat de inhoud moet worden van het congres en wat u ermee wilt bereiken. Laat ongeveer 3 maanden voorafgaande aan het congres weten dat er een congres aan zit te komen en dat ze de datum vrij moeten houden als ze erbij willen zijn. Ongeveer 6 weken voor het evenement stuurt u de definitieve uitnodiging. Daarbij moet u aangeven wat de aanwezigen kunnen verwachten. U moet ook na het congres nog van u laten horen en stel vragen door middel van een enquête.

Wat u zeker niet moet doen bij een congres organiseren

Ga geen congres organiseren waarbij de begintijd tussen half 10 en half 5 is. Probeer het congres zo in te delen dat de dag verloopt met drie hoogtepunten waartussen rustmomenten zijn ingebouwd. Overlaad uw gasten niet met te veel informatie. Het moet voor de aanwezigen ook een uitje zijn waar ze op een leuke manier kennis kunnen vergaren. Zorg dat er personen aanwezig zijn die u naar uw zitplaats begeleiden. Zo voorkomt u lege stoelen op de voorste rijen. Bij het strak en goed organiseren van een congres zult u achteraf alleen maar lof in ontvangst kunnen nemen.

Meer info : klik hier