Linkzoeker
Image default
Bedrijven

Een frisse nieuwe look voor jouw houten meubels

Geen zin om nieuwe meubels te kopen, maar je tuinmeubels wel weer een nieuwe look geven? Door jouw steigerhout meubels te lakken, te verven of in de olie zetten heb jij in een korte tijd een nieuwe uitstraling. Ideaal als je tuin of balkon een frisse nieuwe uitstraling wilt geven, maar geen nieuwe meubels wilt kopen. Let wel goed op wat je doet en hoe je de producten gebruikt. Waar je rekening moet houden leggen wij je hieronder uit.  

Verven

Alle kleuren zijn in principe mogelijk om te gebruiken. Rood, zwart, groen of zelfs geel, je kunt zelf kiezen wat jij het mooiste vindt. Kies wel voor houtverf en houd rekening met de glansgraad en de bescherming die de verf biedt. Tuinmeubelen hebben namelijk meer omstandigheden die invloed kunnen hebben op de kwaliteit, denk hierbij aan regen. Je kan je steigerhout meubels hier tegen beschermen met een extra laklaag. Dit zorg ook nog eens voor een extra mooie glans op jouw nieuwe kleur.

Olie

Als je vooral de originele kleur van jouw tuinmeubelen wilt behouden, kies dan voor olie. De olie behandelt het hout en zorgt ervoor dat jouw steigerhout meubels langer meegaan. Je kunt kiezen voor olie zonder kleur, hierdoor blijft de hout in de meest originele kleur en vorm. Het zal het hout een iets frissere look geven. Wil je toch net die kleine verandering? Dan kan je de olie ook mengen met een kleur.

Houtlak

Ben je opzoek naar een donkerdere houtkleur van jouw steigerhout meubels en wil je wel de structuur behouden? Kies dan voor een houtlak. De houtlak zorgt ervoor dat je de houtstructuren goed blijft zien en maakt jouw meubels iets donkerder. Het voordeel aan houtlak? Je behandelt jouw steigerhout meubels waardoor ze ook weer langer mee kunnen. Zo kunnen de meubels soms wel jaren langer meegaan dan wanneer je de meubels niet zou behandelen.

http://www.outsidemeubelen.nl/product-categorie/steigerhout-meubels/