Linkzoeker
Beauty en verzorging

Haren op je hoofd

Er bestaan meer haren in de wereld dan zandkorrels. Dit is de conclusie van een recent onderzoek.

Nu kun je je afvragen wat de toegevoegde waarde is van dit onderzoek en haar conclusie maar hetzelfde kun je doen over kunst, driekwart van de overheidsbanen en glazenwassers. Maar dat doen we ook niet. Het punt van dit artikel is niet dat je alles moet kunnen onderzoeken wat je wil omdat het geen toepassing hoeft te hebben maar waarom moet dat eigenlijk?

Wat het punt van dit artikel wel is, is dat de conclusie een diepere laag heeft. Als je dit onderzoek namelijk zou hebben uitgevoerd in bijvoorbeeld de 17e eeuw was de conclusie volledig anders geweest. Niet omdat er toen minder mensen leefde en dus waarschijnlijk meer zandkorrels waren dan haren maar ook omdat de verzorging van het haar in die tijd vrijwel afwezig was. Veel vet en andere ongezonde stoffen in het haar zorgde voor uitval en minder vruchtbare bodem om nieuw leven te laten groeien. Maar omdat we tegenwoordig dus producten hebben als haarolie of haarmasker is de conclusie van het onderzoek dus volledig anders.

En het voordeel van deze verzorging van het haar is niet alleen dat we nu meer haar hebben dan zandkorrels maar ook dat dit een nieuwe markt tot leven heeft geroepen. De markt van de haarverzorging. Deskundigen beweren zelfs dat dit er toe heeft geleidt dat de economische crisis niet de catastrofale gevolgen heeft gehad die zij in potentie had.

Nu is deze conclusie misschien iets te ver gegrepen maar feit blijft dat door betere haarverzorging de kwaliteit en dus ook kwantiteit van het haar is toegenomen en hierdoor de haarverzorgingsmarkt weer groeit wat dus de kwaliteit en kwantiteit weer bevorderd. Een cirkel die de goeie kant opgaat. En dus meer voordelen heeft dan alleen meer in aantal te zijn dan zand.

Meer info : klik hier