Linkzoeker
Financieel

Geld besparen door slim te lenen: de drie beste tips!

Wil je goedkoop geld lenen om een auto te kopen of geld lenen voor je reis, dan zijn er op dit gebied zeker mogelijkheden. Op een professioneel blog voor ondernemers lazen we enkele goede en bruikbare tips om op een voordelige manier geld te lenen om jouw dromen te laten uitkomen. Je leest in de tips hieronder hoe je dit handig aanpakt. En hoe je op een voordelige manier geld kunt lenen om jouw plannen te realiseren!

1. Vergelijk via een online prijsvergelijker

Een lening met bijhorende voorwaarden kun je tegenwoordig prima online vergelijken via een betrouwbare aanbieder, zoals de prijsvergelijker Pricewise. Dit soort online vergelijkers biedt de mogelijk om via internet offertes te vergelijken en aan te vragen, uiteraard op basis van dezelfde voorwaarden. Hierbij kun je doorgaans kiezen voor een persoonlijke lening of voor een doorlopend krediet.

2. Bepaal je leendoel

Het is belangrijk om vooraf vast te stellen wat je precieze leendoel is. Sommige financiële aanbieders hebben namelijk specifieke leenvoorwaarden voor bijvoorbeeld goedkoop lenen voor een reis of goedkoop lenen voor een auto. Bekijk ook wat voor jou het voordeligst en slimste is, namelijk kiezen voor een persoonlijke lening of voor doorlopend krediet. Heb je eenmalig geld nodig, dan is een persoonlijke lening vaak slim. Doorlopende kredieten worden vooral afgesloten als mensen structureel geld willen lenen, dus op de langere termijn.

3. Sluit leningen over als je er meerdere hebt

Natuurlijk let je op de kleine lettertjes in het contract wanneer je een nieuwe lening gaat afsluiten. Maar zorg er daarnaast ook voor dat je je informeert over de mogelijkheid om leningen over te sluiten, wanneer je meerdere keren geld geleend hebt. Vaak is dit mogelijk, waarbij er een voordeliger rente berekend kan worden. Uiteindelijk kan oversluiten betekenen dat je tientallen tot honderden euro’s op jouw persoonlijke lening of jouw doorlopend krediet kunt besparen.

Meer info : klik hier