Linkzoeker
Hobby en vrije tijd

Met een 3d pen in de lucht tekenen

Een 3d pen is een pen waarmee je objecten kunt tekenen. Omdat je vanuit je losse hand werkt zijn er erg veel mogelijkheden en toepassingen te bedenken. Veel jongeren hebben de 3d pen al ontdekt en kunnen hun creativiteit gebruiken om objecten te tekenen die gebruikt kunnen worden of decoratief zijn. Met de 3d printerpen kun je bijvoorbeeld je eigen oorbellen, armband, ring of favoriete huisdier tekenen. Ook kun je er bestaande producten mee overtekenen of bijvoorbeeld met bouwtekeningen gebouwen mee tekenen. Veel beginnende creatievelingen gebruiken de 3d pen in combinatie met 3d pen stencils. Een 3d pen stencil is een soort van tekening in meerdere dimensies. Wanneer je alle perspectieven hebt uitgewerkt kun je ze samenvoegen en heb je het object gecreëerd.

De brandstof voor de 3d pen

Je kunt natuurlijk niet zomaar zonder een goed printmateriaal tekenen. Bij een 3d pen noemen we dit een filament. Er zijn filamenten met verschillende eigenschappen. We hebben ABS en PLA materialen waarbij de PLA materialen natuurlijke grondstoffen bevat. Bij verhitting komen hier dus geen gevaarlijke stoffen vrij die ingeademd kunnen worden. Er zijn ook verschillende soorten kleuren filamenten te verkrijgen. Bijzondere filamenten die oplichten in het donker of van hout zijn of zelfs van metaal worden ook aangeboden. Wat wel erg belangrijk is om op te merken is dat niet elke 3d printer pen hiervoor geschikt is. Kies bij de aanschaf dus een geschikt model. Ook is het belangrijk om altijd een reinigingsfilament mee te bestellen aangezien je hiermee je 3d pen ook schoonhoudt.

3d pen vergelijken

Wanneer je ook een 3d pen wilt aanschaffen is het zeker de moeite waard om de verschillende modellen goed te vergelijken. Neem gerust een kijkje op de website om deze verschillen beter te onderzoe

Meer info : klik hier