Linkzoeker
Dieren

Wanneer gaat u naar de dierenarts in Arnhem met een fret?

Een goede dierenarts in Arnhem helpt u natuurlijk graag verder wanneer er iets mis lijkt te zijn met uw fret. Fretten kunnen diverse aandoeningen krijgen en vaak is het nodig om te zorgen voor een behandeling door een dierenarts in Arnhem. De klachten verdwijnen zelden vanzelf en kunnen leiden tot het overlijden van de fret. Hoe weet u nu of uw fret ziek is?

Naar een gespecialiseerde dierenarts in Arnhem

Het is altijd goed om bij bepaalde symptomen of klachten een gespecialiseerde dierenarts in Arnhem te bezoeken. Zo is Huisdierenkliniek Hornstra bijvoorbeeld gespecialiseerd in fretten. Hieronder vindt u een overzicht van groepen symptomen bij fretten die u vertellen dat het verstandig is om een dierenarts te bezoeken.

1. Veranderingen in de vacht

Fretten hebben een prachtige vacht. Het valt dan ook over het algemeen vrij snel op wanneer er veranderingen in de vacht plaatsvinden. Wordt de vacht doffer, wordt deze dunner of ziet u dat de fret last krijgt van kale plekjes? Dan is het aan te raden om een dierenarts in Arnhem te bezoeken.

2. Verlies van speelsheid

Fretten zijn over het algemeen heel speels. Het zijn vrolijke dieren die graag in de weer zijn met speelgoed. Het zal dan ook zeker opvallen wanneer uw fret ineens geen zin meer heeft in spelen, met speelgoed of met u. in dit geval is het goed om een dierenarts in te schakelen. Hij of zij zal dan de klachten beoordelen.

3. Minder eetlust of vermagering

Over het algemeen zijn fretten van zichzelf al niet gauw te zwaar. Het zijn van nature slanke dieren. Natuurlijk is er wel een verschil tussen slank zijn en te mager zijn. Een fret kan ineens sterk vermageren. Dit kan in verband staan met een vermindering van de eetlust, maar dat hoeft niet. Het is goed om een dierenarts in Arnhem te bezoeken wanneer uw fret vermagert en/of wanneer uw fret minder of helemaal niet eet.

4. Overige symptomen

Er zijn nog enkele symptomen te noemen die een signaal vormen dat het verstandig is om een dierenarts in Arnhem te bezoeken. Maak zo snel mogelijk een afspraak wanneer u ziet dat de fret aan de bek krabbelt met de pootjes, dat de fret kwijlt of dat deze zich veelvuldig op het lichaam krabt. Ook wanneer u merkt dat het plassen moeilijk gaat of dat de ontlasting er anders/ongezond uitziet is het aan te raden om snel een dierenarts in te schakelen.