Linkzoeker
Gezondheid

Een goed eetpatroon is de basis

Om ervoor te zorgen dat je lichaam gezond blijft en in orde is en tevens je mentaal goed in elkaar steekt is een goed eetpatroon de basis. Uit de cijfers die het CBS recent heeft gepubliceerd blijkt namelijk dat slechts een kwart van de Nederlanders voldoende fruit, groente en vis eet dit kan toch wel als heel erg opmerkelijk bestempeld worden. 

Zo bleek uit dit onderzoek ook dat vrouwen vaker fruit eten dan mannen, bijna een derde van de vrouwen eet dagelijks fruit bij mannen is dit slecht maar een vijfde van de gehele mannelijke bevolking van Nederland. Volgens experts en de voorgeschreven richtlijnen moet je dagelijks twee stuks fruit eten, het is dan ook nog van groot belang dat er twee verschillende soorten fruit wordt genuttigd bijvoorbeeld een banaan en een appel. Voor kleine kinderen ligt de grens lager. Kinderen tot negen jaar hebben dagelijks anderhalf stuks fruit nodig. Mocht het nu iedere dag lukken om die sinaasappel vol met vitamine C te eten dan kun je natuurlijk altijd nog extra vitamines slikken. Deze zijn tegenwoordig ook online te koop bij bijvoorbeeld de betrouwbare webwinkel van Topvitamins.

Als er wordt gekeken naar het eten van groentes dan zijn de cijfers eigenlijk ook best schokkend . Bij slechts een kwart van de Nederlandse bevolking staat dagelijks voldoende groente op de tafel. Er is met betrekking tot het eten van groentes geen verschil tussen mannen en vrouwen. Slechts een kwart van de Nederlandse bevolking haalt de norm van het eten van 200 gram groentes per dag. Opvallend is het feit  dat allochtone Nederlanders meer groente eten dan autochtone Nederlanders. Heeft dit misschien te maken met de traditionele gerechten die zij nog nemen? Heel veel Nederlanders eten namelijk geen traditionele stamppot meer terwijl dit wel heel gezond en dus automatisch goed voor ons lichaam is.

 

 

 

 

 

 

Meer info : klik hier