Linkzoeker
Zakelijk

Inhoud belangrijker dan geld

Voor de Nederlandse werknemer is het geld niet alles want uit een onderzoek is gebleken dat de Nederlander liever een baan met inhoud heeft dan een functie met een hoger salaris. Wat is eigenlijk het belang van een goed salaris anno 2015?

Zonder een goed salaris kun je nou eenmaal niet in je levensonderhoud voorzien dus salaris blijft natuurlijk wel altijd erg belangrijk. Als je eenmaal ergens werkzaam bent dan is het natuurlijk ook altijd wel van belang dat de salarisberekening, dan wel loonberekening, eerlijk wordt  vastgesteld. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat de overuren niet eerlijk uitbetaald worden. Maar ben je nu eenmaal ergens werkzaam waar je voldoende uitgedaagd wordt en de sfeer ook leuk is waarom zou je dan eigenlijk nog weggaan voor dat kleine beetje geld meer per maand.

De sociale zakelijk netwerksite Linkedin was ook benieuwd naar de motieven van werknemers wereldwijd en deed hier dan ook onderzoek naar. Uit het onderzoek, waar ruim 20 duizend werknemers aan meededen, bleek dat er een aantal zaken belangrijk zijn voor de werknemer. uitdagend werk, professionele ontwikkeling, toekomstperspectief en doorgroeimogelijkheden worden belangrijk gevonden door de ondervraagden.

Aan het onderzoek deden ook ruim 600 Nederlanders mee en daaruit bleek dat de Nederlander helemaal niet zo gefocust is op geld. In het buitenland staat de Nederlander toch wel bekend als zuinig maar uit het onderzoek bleek dat slechts 16 procent waarde hecht aan een betere beloning en secundaire arbeidsvoorwaarden. Dat is opvallend laag, vergeleken bij het wereldwijde gemiddelde van 49 procent. Daarnaast blijkt dat de Nederlander de meest tevreden werknemer is wereldwijd. Vier op de vijf Nederlandse werknemers is namelijk tevreden met hun huidige baan.  Zo slecht blijkt de Nederlandse werknemer het dus niet te hebben. Bent u eigenlijk tevreden met uw baan en hoe belangrijk is salaris voor u?

 

Meer info : klik hier