Linkzoeker
Hobby en vrije tijd

Radioguide voor online streaming

Uit onderzoek is gebleken dat ruim 13 % van de totale luistertijd via online radio wordt verricht. Dit percentage zal in de toekomst alleen nog maar meer toenemen omdat Ziggo en KPN zijn gestart met het aanleggen van gratis Wi-Fi verbindingen.

De radio beluisteren zal in de toekomst dus steeds meer via de mobiele telefoon gaan gebeuren, het luisteren in de auto naar radio zal zeker ook blijven gebeuren. Het inpluggen van je mobiele telefoon in de auto is ook steeds populairder aan het worden, mensen vinden het vooral fijn dat ze snel van station kunnen switchen indien een nummer hun iets minder ligt. Vroeger maakte maar één op de tien gebruik van radio via internet, nu is dat bijna gestegen naar ruim 60 %. Het streamen is dan ook iets van deze tijd en is daarom ook steeds populairder aan het worden. Volgens een aantal experts kunnen wij ons dan ook opmaken voor een gedragsverandering onder de consumenten en bedrijven. Ondanks dat het duidelijk is dat er steeds meer via het internet naar de radio geluisterd wordt, was nog niet eerder inzichtelijk hoe groot dit percentage precies is, en wat exact het netto additionele bereik is van internetradio ten opzichte van het traditionele FM-radiobereik. Deze cijfers zijn nu inzichtelijk gemaakt.

87 procent van de Nederlanders luistert weleens naar de radio:  via een meer traditionele manier met een radiotoestel en FM-frequenties, ofwel via een andere manier zoals via het internet. Zo is het FM-bereik via de radio met 75 procent nog altijd aanzienlijk groot. De reguliere FM-zenders worden echter ook online goed beluisterd: 36 procent van de Nederlanders geeft aan ook online naar FM- of internet zenders te luisteren. 6 procent van alle luisteraars geeft zelfs aan niet op een traditionele manier naar deze zenders te luisteren en vormt dus additioneel bereik ten opzichte van het FM-bereik.

Meer info : klik hier