Linkzoeker
Gezondheid

Hoe hou je een stralende huid met een zwangerschapsmasker?

Hoe hou je een stralende huid met een zwangerschapsmasker?

Een kind krijgen is een geweldige ervaring maar pleegt een behoorlijke aanslag op je lichaam. Je buik wordt ronder, je borstel worden groter en je huid vertoond vlekken en pukkeltjes. Bovendien kunnen veel vrouwen tijdens hun zwangerschap een zwangerschapsmasker ontwikkelen. Dit is allemaal te wijten aan die razende hormonen in je lichaam. Het is het natuurlijk allemaal waard, maar een pretje is het niet. Gelukkig kun je zelf wat tegen een zwangerschapsmasker doen.

Hoe een zwangerschapsmasker ontstaat

Een pigmentstoornis waarbij er donkere vlekken op het gezicht en in de hals kunnen ontstaan is de oorzaak van een zwangerschapsmasker. Door de hormoonschommelingen van voornamelijk de hormonen oestrogeen en progesteron, zorgen ervoor dat de cellen in je gezicht meer pigment aanmaken. Bruine verkleuringen vertonen zich rond de neus, het voorhoofd, de mond en de wangen. In sommige gevallen krijgen zwangere vrouwen ook bruine vlekken in de hals en nek.

Het zwangerschapsmasker verdwijnt bij de meeste vrouwen enkele maanden na de bevalling, maar bij sommige vrouwen is de verkleuring permanent.

 

Veilig voor je kindje

Tijdens je zwangerschap wil je er alles aan doen om er zo vrouwelijk en stralend mogelijk uit te zien. Een zwangerschapsmasker kan een behoorlijke tegenvaller zijn. Veel vrouwen schamen zich hiervoor. Omdat je een kindje bij je draagt kun je niet zomaar allerlei gevaarlijke behandelingen ondergaan of met chemische middeltjes smeren. Er bestaat gelukkig een pigmentcrème die zo mild is dat deze zelfs veilig gebruikt kan worden tijdens de zwangerschap. Deze crème, Skinlight genaamd, is een pigmentcrème met alleen maar natuurlijke, onschadelijke bestandsdelen. Je kunt je zwangerschapsmasker behandelen zonder dat je kindje hiermee in gevaar komt, zodat jij onbezorgd kan blijven genieten van je zwangerschap.

Zwangerschapsmasker behandelen

Meer info : klik hier